Ενημέρωση
536 subscribers
758 photos
307 videos
334 links
Download Telegram
❗️Η Νικαράγουα τάχθηκε στο πλευρό της Νότιας Αφρικής στην καταγγελία κατά του Ισραήλ - επίσημο αίτημα της Μανάγκουα από τη Χάγη.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Νικαράγουας ζήτησε από το σιωνιστικό καθεστώς να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Γάζας, ζήτησε από το "Διεθνές Δικαστήριο" να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής στην υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Τελ Αβίβ.

NOURNEWS- Σε επίσημο σημείωμα που απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας στο υπουργείο Εξωτερικών του σιωνιστικού καθεστώτος, η Νικαράγουα αναφέρει: Η Νικαράγουα καλεί το Ισραήλ να σταματήσει τις ενέργειές του εναντίον του παλαιστινιακού λαού, να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τη Σύμβαση για την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουα αιτήθηκε επίσης τη συμμετοχή της στο Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής κατά του σιωνιστικού καθεστώτος για το έγκλημα της γενοκτονίας κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας, ως κράτος μέλος της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948, δήλωσε ότι έχει υποχρέωση να προλαμβάνει τη γενοκτονία και να συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για το σκοπό αυτό.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι "η απόφαση να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε αυτή την υπόθεση καταγγελίας ως κράτος-μέλος και όχι απλώς ως κράτος-μέρος, δείχνει τη δέσμευση της κυβέρνησης των Σαντινίστας και του λαού της να απελευθερώσουν την Παλαιστίνη και την ανθρωπότητα από τη μάστιγα της γενοκτονίας".

Το υπόμνημα προστίθεται ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε βάσει του άρθρου 62 του Καταστατικού του Δικαστηρίου, το οποίο ορίζει ότι η Νικαράγουα, ως κράτος-μέλος της καταγγελίας, θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή με όλες τις νομικές συνέπειες που απορρέουν από την απόφαση του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Νικαράγουα θεωρεί ότι οι ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος συνιστούν σαφή παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και ότι οι ενέργειες αυτές συνοδεύονται από δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων του σιωνιστικού καθεστώτος που "αποκαλύπτουν σαφώς την πρόθεση γενοκτονίας και εκκαθάρισης της Παλαιστίνης".

Το σιωνιστικό καθεστώς, αφού υπέστη μια άνευ προηγουμένου ήττα στην επιχείρηση των Παλαιστινίων μαχητών, γνωστή ως Καταιγίδα Αλ Άκσα, και σε αντίποινα για την ήττα αυτή, έχει εξαπολύσει γενοκτονία εναντίον του λαού της Λωρίδας της Γάζας με την υποστήριξη των ΗΠΑ, και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 25.000 Παλαιστίνιους.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η Νότια Αφρική κατέθεσε καταγγελία κατά του σιωνιστικού καθεστώτος στο Διεθνές Δικαστήριο για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικαστηρίου της Χάγης, η καταγγελία της Νότιας Αφρικής αναφέρει ότι το σιωνιστικό καθεστώς έχει προβεί σε πράξεις εθνοκάθαρσης στη Λωρίδα της Γάζας.
⚡️ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το κανάλι του “Θερσίτη” έγινε σήμερα στόχος κακόβουλης ψηφιακής επίθεσης και μπλοκαρίστηκε!

Ο λογαριασμός και η ταυτότητα του “Διαχειριστή” στην Apple (που πίστεψε ο … αφελής ότι ήταν ασφαλής) χακαρίστηκε και υποκλάπηκε από μηχανισμούς που είχε ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ!
Το προφανώς ψεύτικο “ψηφιακό στίγμα” του χάκερ οδηγεί κάπου στα βάθη της … Νιγηρίας.
Ο “Θερσίτης” για να μη μπορεί να ανακτηθεί, μετατράπηκε από τον … «νέο διαχειριστή» σε Ιδιωτικό κανάλι!

✔️Δεν πειράζει!
✔️Συμβαίνουν αυτά, πόλεμος γίνεται!

🤜 Πάμε ξανά, πιο επίμονα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ενάντια στην “Εικονική πραγματικότητα” που σχεδιάζουν με το “Νέο Θερσίτη” και δεν θα τους περάσει!

Όσοι εκτίμησαν τον “Θερσίτη”,
ας βοηθήσουμε να γίνει πιο μαζική και διεισδυτική η νέα προσπάθεια.

Διαδώστε παντού, και με όλα τα μέσα, το σύνδεσμο
https://t.me/thersitisnew
και συνδεθείτε ξανά στο Νέο Θερσίτη!


⚡️WARNING

The channel of "Thersitis" in Telegram was today the target of a malicious digital attack and was blocked!

The account and the identity of the "Administrator" at Apple (which the ... naive person believed was secure) was hacked and intercepted by mechanisms that they were ANGRY with Thersitis’ posts!
The hacker's obviously fake "digital footprint" leads somewhere in the depths of ... Nigeria. The "Thersitis" channel in order not to be recovered, was converted by the ... "new administrator" into a Private channel!

🤷 Never mind!
✔️ It happens - there's a war going on!

🤜 We start and go again, more persistently AGAINST the “Virtual Reality” they have ordered, with the "New Thersitis" channel and they will not succeed to silence us!

Those who appreciated the previous “Thersitis",
let's help make the new effort more massive and pervasive.
Spread everywhere, and please share by all means, the link
https://t.me/thersitisnew
and rejoin the
New Thersitis
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚡️🇮🇱 Η δικαστίνα από την Ουγκάντα ανταμείφθηκε για τις καλές υπηρεσίες της στο σιωνιστικό καθεστώς!
Θυμάστε τη δικαστίνα Julia Sebutinde από την Ουγκάντα που ήταν η μόνη που αντιτάχθηκε και στα 17 αιτήματα που έθεσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ στην τελευταία σύνοδο (τάχθηκε με το μέρος του Ισραήλ περισσότερο από τον Ισραηλινό δικαστή Aaron Barak), διορίστηκε σήμερα αντιπρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με 3ετή θητεία.
❗️ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΥΘΟΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Στην εκπομπή “ΔΙΑΛΟΓΟΙ” παρευρέθηκε ο Μανόλης Δαφέρμος σε μια συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ο Μ. Δαφερμος είναι καθηγητής στην Επιστημολογία της Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.
https://youtu.be/HTdyLWm1zzw
❗️Ο Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας σας καλεί στην βιβλιοπαρουσίαση του θεμελιώδους έργου του Β. Α. Βαζιούλιν:
«Το γίγνεσθαι της μεθόδου επιστημονικής έρευνας του Κ. Μαρξ. Λογική πτυχή»
,
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, 18:00 στο Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50).
Θα μιλήσουν οι:
Δαφέρμος Μανώλης
Μεϊμάρης Τριαντάφυλλος
Πατέλης Δημήτρης https://www.facebook.com/events/772319978279883/?ref=newsfeed
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇨🇺Υπάρχουν και αυτοί οι Πρυτάνεις - Κούβα, Πανεπιστήμιο της Αβάνας.
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
🚩 ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!
Φέτος, συμπληρώνονται 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.
Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.
Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, γιορτάζοντας την «Ημέρα της Ευρώπης», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια ημέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης.
Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.
Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.
Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του Ελληνικού και του Σοβιετικού λαού.
Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.
Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.
Ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι σύμμαχοί του πυροδοτούν την πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Το ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου και το Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μαύρης αντίδρασης του άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στους λαούς ολόκληρου του κόσμου.
Μέσα σε μία τέτοια συγκυρία, θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαιότητα η διοργάνωση μιας κεντρικής αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής,μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη των λαών με επίκεντρο την γειτονιά της Καλλιθέας και με κατεύθυνση το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο φασιστικών- παρακρατικών γκρουπών τα προηγούμενα χρόνια.
Γιατί στεκόμαστε συνολικά αντίθετοι απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση, σε σφαγείο των εργασιακών και λαϊκών κεκτημένων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σε όργανο και υποχείριο πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και του Σιωνιστικού Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ.
Γιατί αρνούμαστε να πολεμήσουμε, αρνούμαστε να πεινάσουμε για τους ναζί του Κιέβου και τους Σιωνιστές του Ισραήλ κατ εντολήν του παγκόσμιου χωροφύλακα του πλανήτη, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.
Γιατί στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, τον ναζισμό και τον σιωνισμό για την ήττα του Νατοϊκού Σφαγείου των λαών η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οργανωμένες δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, σε διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη το Σάββατο 11 Μάη στη 18:00 από τον Σταθμό της Καλλιθέας προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.
Μαζικά, πλατιά, οργανωμένα να τιμήσουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών με ψηλά τις σημαίες της Νίκης, να απαιτήσουμε την ήττα του ιμπεριαλιστικού νατοϊκού σφαγείου και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αντισταθούμε απέναντι στους εγχώριους κρατικούς-παρακρατικούς φασίστες και την ντόπια αστική τάξη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε το ψωμί-την παιδεία-την υγεία-την ελευθερία και την ειρήνη της εποχής μας.
ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρωτοβουλία για την 9η Μάη
❗️ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Εδώ και 76 χρόνια οι σιωνιστές συνεχίζουν την ολοκληρωτική δολοφονική, εποικιστική επίθεση τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
Η φετινή ημέρα μνήμης της Al Nakba δεν μπορεί παρά να συνδέεται βαθύτατα με την ηρωική επιχείρηση «Καταιγίδα Al Aqsa» στις 7 Οκτώβρη 2023, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί μια ένοπλη αντεπίθεση της ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην κατοχή. Ο πανικός, που συνοδεύτηκε από ένα συνεχιζόμενο κρεσέντο γενοκτονικής μανίας, με τον οποίο αντιμετώπισαν οι σιωνιστές και οι σύμμαχοι τους αυτή την ένοπλη εξέγερση του παλαιστινιακού λαού, καταδεικνύει ότι ο ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε αύθραστος ούτε ανίκητος, ακόμα και στις πλέον εξαιρετικά εξοπλισμένες εμπροσθοφυλακές του, όπως τον χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή που ονομάζεται «Ισραήλ».
Οι ίδιες χώρες που σήμερα καταδικάζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και επί σειρά ετών νομιμοποιούν τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, είναι αυτές που από το 2014 στηρίζουν το ναζιστικό μπαντερικό καθεστώς του Κιέβου και τις προσθάθειες εθνοκάθαρσης κατά του λαού του Ντονμπάς.
Η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του φιλοϊμπεριαλιστικού πολιτικού συστήματος της χώρας προσφέρει την αμέριστη στήριξη προς το σιωνιστικό καθεστώς. Είτε μέσω του άξονα Ελλάδα- Αίγυπτος-Ισραήλ, είτε μέσω της ολόπλευρης στήριξης του φασιστικού καθεστώτους του Κιέβου και των νατοϊκών επιδιώξεων στην Υεμένη και την Αφρική, αποδεικνύεται επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, σέρνοντας τη χώρα πίσω από τα σχέδια του ευρωατλαντισμού.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την ανθρωπότητα και ο αγώνας για αυτήν καθήκον. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντισμό για την ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σε διαδήλωση τιμής και αγώνα για την Νάκμπα την Τετάρτη 15 Μάη στο Πάρκο Ελευθερίας στις 19:00, έξω από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής. Μαζικά και οργανωμένα τιμούμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του περήφανου λαού της Παλαιστίνης. Να παλέψουμε για την ήττα του Ιμπεριαλιστικού Σφαγείου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά του.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
Πρωτοβουλία για τα 76 χρόνια από την Νακμπα
Εκπρόσωποι της «Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας» από την Ευρώπη και την Ασία επισκέφθηκαν την ΛΔ Λουγκάνσκ για να υποστηρίξουν το Ντονμπάς και συνολικά τη Ρωσία.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Участники "Всемирной Антиимпериалистической Платформы" из стран Европы и Азии прибыли в ЛНР, чтобы поддержать Донбасс и в целом Россию
⚡️🇮🇷 Μετά την ανακοίνωση του μαρτυρικού θανάτου του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, το κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση.
🟢 Κενή η θέση του Προέδρου
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇦🇷🇺 Ένας Ουκρανός στρατιωτικός αυτομόλησε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις με ένα άρμα στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ.
Είχε συμφωνήσει εκ των προτέρων με τους Ρώσους μαχητές. Πλησιάζοντας τις ρωσικές θέσεις, ο μαχητής σήκωσε την κάννη του άρματος ψηλά, κάνοντας έτσι σήμα στους Ρώσους στρατιώτες.