«Οι αμαχητί νικητές του Ψυχρού Πολέμου, κλιμακώνουν τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»

Δ. Πατέλης

«…Σήμερα που οι αμαχητί νικητές του ψυχρού πολέμου και νυν εκφραστές του άξονα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι ναζί της εποχής μας, που κλιμακώνουν μεθοδικά τον Γ΄ θερμό Παγκόσμιο Πόλεμο (Γ΄ΠΠ), κάνουν τα πάντα για να ξαναγράψουν την ιστορία, για να σβήσουν απ’ την μνήμη των λαών την αποφασιστική συμβολή της ΕΣΣΔ, των κομμουνιστών και των αριστερών-προοδευτικών ανθρώπων, που έδωσαν τα πάντα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη φασιστική κτηνωδία. Είναι εκπληκτικό το θράσος με το οποίο εξαπολύθηκε καταιγισμός παραπληροφόρησης, με στόχο την διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, την καπηλεία της νίκης και τη βεβήλωση εκείνων ακριβώς των δυνάμεων που συνέβαλαν αποφασιστικά στην έκβαση αυτού του πολέμου. Οι μίσθαρνοι ή «εθελοντές» κονδυλοφόροι, «ιστορικοί», δημοσιογράφοι, πολιτικάντηδες κ.ά. νεόκοποι αναθεωρητές της ιστορίας, κάνοντας χρήση των γκεμπελικών μεθόδων πλύσης εγκεφάλων, με απείρως αποτελεσματικότερα μέσα μαζικής χειραγώγησης από αυτά των ναζί, κόπτονται να ετοιμάσουν το έδαφος για την ολοκληρωτική επίτευξη των στόχων της σημερινής δύναμης κρούσης του παγκόσμιου κεφαλαίου, στόχων αντίστοιχων με αυτούς που επεδίωκε ο Χίτλερ… Αυτό το παλιρροϊκό κύμα ψεύδους, επενδυμένο με την αχλή του χολιγουντιανού μύθου, πασχίζει να επιβάλλει την παράσταση του Αμερικανού, πού «σπεύδει να απελευθερώσει την Ευρώπη και να σώσει την ανθρωπότητα»…Τα φαντάσματα του παρελθόντος περιπλέκονται με τους εφιάλτες του παρόντος και του μέλλοντος…»
Το απόσπασμα από κείμενο του κ.Δημήτρη Πατέλη, τράβηξε την προσοχή μας και η πρόσκληση για μια συζήτηση μαζί του στο στούντιο του militaire channel έγινε αποδεκτή από τον διδάκτωρα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας.
Με μια ανάλυση που χρησιμοποιεί το πολύτιμο εργαλείο της ιστορίας ο κ.Πατέλης εξηγεί όσα βλέπουμε να εξελίσσονται σήμερα όχι μακριά από τα σύνορα μας. Τα όσα γίνονται στην Ουκρανία δεν προέκυψαν ξαφνικά και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να σβήσουμε και να αγνοήσουμε όσα προηγήθηκαν.
Ο κ.Πατέλης, διδάσκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με αντικείμενο τη Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης. Έχει διδάξει στη Σχολή Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, και στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.
Είναι μέλος της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας «Η Λογική της Ιστορίας» και δραστηριοποιείται στους Ομίλους Επαναστατικής Θεωρίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ιστορία και θεωρία του υλικού και πνευματικού πολιτισμού, στη διαλεκτική λογική και μεθοδολογία, στην ιστορία και θεωρία της επιστήμης και της τεχνολογίας, στις κοινωνικές επιστήμες, στη μαρξιστική φιλοσοφία, στην πολιτική οικονομία, στην ψυχολογία, στην παιδαγωγική και στην πολιτική φιλοσοφία.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Έρευνα, τεχνολογία και προοπτική ενοποίησης της ανθρωπότητας».

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *