Η Επαναστατική Ενοποίηση στέκεται αλληλέγγυα στο People’s Democracy Party (PDP) της Νότιας Κορέας, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με το αυταρχικό καθεστώς του προέδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol. Στις 30 Αυγούστου 2024, τμήμα της εθνικής ασφάλειας της μητροπολιτικής αστυνομίας της Σεούλ, εξαπέλυσε επιδρομή στα γραφεία του PDP και στις ιδιωτικές κατοικίες των μελών του κόμματος, κατηγορώντας τους για παραβίαση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας. Είναι ξεκάθαρο ότι, ότι ο πραγματικός σκοπός αυτής της «έρευνας» είναι η καταστολή και τρομοκρατία των προοδευτικών αντί-ιμπεριαλιστικών δυνάμεων καθώς και των εργατικών κινημάτων στην Νότια Κορέα.

Η κυβέρνηση του Yoon Suk-yeol δεν είναι απλά μια συνηθισμένη φιλο-Νατοική παράταξη. Ο Yoon Suk-yeol έχει δηλώσει δημόσια, ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι ο «πρωταρχικός εχθρός» και για αυτό  διεξάγει ασκήσεις πυρηνικού πολέμου για να εισβάλει στο Βορρά μαζί με τις ΗΠΑ, διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνει ένα «προληπτικό χτύπημα». Συνεργάζεται με τον Ιάπωνα ομόλογό του, τον  Fumio Kishida, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μετά τη μυστηριώδη δολοφονία του Shinzo Abe τον Ιούλιο του 2022, επιθυμώντας διακαώς να σχηματίσει την ασιατική εκδοχή του ΝΑΤΟ με τη «RΟΚ», όπως επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Ο Kishida της Ιαπωνίας και ο Yoon Suk-yeol της «ROK» εργάζονται ενεργά για την ολοκλήρωση του NATO στην περιοχή. Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ, μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που έχει ξεκινήσει και διαιωνίζει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, επεκτείνει το πολεμικό του σχέδιο πέρα από τη Δυτική Ασία, έχοντας βλέψεις προς στην Ανατολική Ασία προκαλεί μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στους Ασιάτες αλλά και σε όλους τους λαούς του κόσμου που επιθυμούν την ειρήνη. Στην περίοδο που διανύουμε, τα λόγια τους περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας του λόγου» ξεσκεπάζονται, η υποκρισία τους γίνεται όλο και ποιο έκδηλη.

Τέτοιες ενέργειες πρέπει να θεωρηθούν ως κομμάτι των προετοιμασιών για προγραμματισμένες στρατιωτικές επιθέσεις στην ανατολική Ασία. Η δημιουργία στρατιωτικών συμμαχιών όπως η Aukus και η επέκταση του ΝΑΤΟ στον Ειρηνικό, αποτελεί σοβαρή απειλή όχι μόνο για την Κορέα αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα. Ο λαός της Κορέας βιώνει στο πετσί του ότι δεν υπάρχει τρόπος να παραμείνουν ασφαλείς από την ιμπεριαλιστική εχθρότητα και ταυτόχρονα να παραμείνουν εθνικά κυρίαρχοι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό με τον οποίο οι αντιιμπεριαλιστικές χώρες της περιοχής ενισχύουν τώρα τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις τους. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η προσπάθεια δημιουργίας μιας ανατολικοασιατικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, γίνεται καθαρά και μόνο για να αντιμετωπίσουν την Κίνα και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Μέρα με την μέρα φαίνεται όλο και ποιο έκδηλα ότι έχουμε μια πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο, ότι είναι προς το συμφέρον κάθε εργαζόμενου η Ρωσία να νικήσει το ΝΑΤΟ και η Παλαιστίνη μαζί με την ευρύτερη μεσανατολική αντίσταση να νικήσουν το σιωνισμό και να διώξουν τον ιμπεριαλισμό από τη Μέση Ανατολή. Τα χτυπήματα αυτά στον κοινό μας εχθρό μπορούν μόνο να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της μετατόπισης των ταξικών δυνάμεων στον κόσμο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία και εκμετάλλευση παντού αλλού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο PDP. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Ο αγώνας για πραγματική ανεξαρτησία στην Κορέα, ελεύθερη τόσο από τον εγχώριο φασισμό όσο και από την ξένη ιμπεριαλιστική κυριαρχία, είναι μέρος της παγκόσμιας μάχης ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Yoon για τη διάλυση του PDP και τη συντριβή του εργατικού κινήματος, οι οποίες πραγματοποιούνται κατ’ εντολή των ΗΠΑ, ως συνεπής αποικιοκράτης στη Νότια Κορέα, χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με τα συμφέροντα του κορεατικού λαού.

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *