Η ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ μπορεί να ηττηθεί αν δημιουργήσουμε τον παγκόσμιο Άξονα της Αντίστασης!

15 Ιουλίου 2024

Διακήρυξη της Ουάσιγκτον

Η νατοϊκή ιμπεριαλιστική συμμαχία μπορεί να ηττηθεί αν οικοδομήσουμε τον παγκόσμιο Άξονα της Αντίστασης!
Αναγνωρίζοντας ότι η τελική αιτία όλων των πολέμων που μαίνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι ο ιμπεριαλιστικός μονοπωλιακός καπιταλισμός, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κυριαρχίας και υπερεκμετάλλευσης, εμείς, τα κόμματα και οι οργανώσεις της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας, σημειώνουμε τα εξής
Ότι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών του πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας μέσω φασιστών πληρεξουσίων στην Ουκρανία, αποκαλύφθηκαν πολλές αδυναμίες στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.
Ότι οι εννέα μήνες ιμπεριαλιστικού πολέμου (ένας πόλεμος του ΝΑΤΟ σε όλα εκτός από το όνομα) ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής μέσω των σιωνιστών πληρεξουσίων στην Παλαιστίνη, το μόνο που πέτυχαν ήταν να επιδεινώσουν αυτές τις αδυναμίες και να τις εκθέσουν περαιτέρω.
Ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εξέθεσε πρώτα την οικονομική αδυναμία των Νατοϊκών ιμπεριαλιστών, οι οποίοι προσπάθησαν να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας με έναν πόλεμο κυρώσεων και κατέληξαν ενισχύοντας τη ρωσική οικονομία και βλάπτοντας περαιτέρω τη δική τους.
Ότι, ως αποτέλεσμα, η οικονομική κρίση από την οποία οι ιμπεριαλιστικές χώρες προσπαθούσαν να ξεφύγουν, απλώς επιδεινώθηκε, με τις τιμές της ενέργειας και τον πληθωρισμό να εκτοξεύονται, την ευρωπαϊκή βιομηχανία να καθίσταται μη βιώσιμη και το κόστος ζωής για τους απλούς εργαζόμενους να ανεβαίνει κατακόρυφα.
Ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη εξέθεσε περαιτέρω αυτή την αδυναμία, αποκαλύπτοντας ότι παρά τις σχεδόν απεριόριστες επιδοτήσεις προς την εποικιστική-αποικιακή οντότητα, οι υποστηρικτές της στη Δύση δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσουν τη σιωνιστική οικονομία σε κατάσταση ανόδου.
Ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επίσης αποκαλύψει τη στρατιωτική αδυναμία των ιμπεριαλιστικών χωρών, οι οποίες για τόσο πολύ καιρό διατηρούσαν την απειλή της συντριπτικής δύναμης για να εξαναγκάσουν την υποταγή των καταπιεσμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών. Στην Ουκρανία σήμερα, παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έχει ξοδέψει μια δεκαετία δημιουργώντας τεράστιες και πολλαπλές γραμμές οχύρωσης για την προετοιμασία μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία, και παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει τον ουκρανικό στρατό σε αυτό που αποτέλεσε ουσιαστικά τη μεγαλύτερη πολεμική δύναμη του ΝΑΤΟ, η δυτική συμμαχία ηττάται αποφασιστικά.
Ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη εξέθεσε περαιτέρω αυτή την αδυναμία. Παρά την υποστήριξή της από βομβαρδιστικά και αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ και παρά τον καθημερινό επανεξοπλισμό της με προμήθειες όπλων από τη Δύση, οι σιωνιστές ηττώνται αποφασιστικά σε κάθε μέτωπο του πολέμου: στη Γάζα από την παλαιστινιακή αντίσταση, στη βόρεια Παλαιστίνη και στα υψίπεδα του Γκολάν από τη Χεζμπολάχ, στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Ανσαρουλλάχ και σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη από ένα συνδυασμό περιφερειακών αντιστασιακών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εδρεύουν στην ηρωική Υεμένη και στο κατεχόμενο Ιράκ.
Ότι ο θάνατος και η καταστροφή που οι σιωνιστές προκάλεσαν τόσο ανελέητα στους αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, στα σπίτια, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας και τα νοσοκομεία τους, δεν πέτυχαν τίποτα στρατιωτικά – σήμερα δεν υπάρχει περιοχή της Λωρίδας της Γάζας που να είναι ασφαλής για τους Ισραηλινούς ή τους Αμερικανούς στρατιώτες.
Ότι και οι δύο αυτοί πόλεμοι έχουν αναδείξει μια εξαιρετικά σημαντική αλλαγή: ότι η Δύση έχει χάσει την τεχνολογική της κυριαρχία, και μαζί με αυτήν την ικανότητα να επιβάλλει τη θέλησή της στους ανθρώπους του πλανήτη.
Ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκάλυψε επίσης τη συστηματική ανεντιμότητα του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου. Ανίκανοι να κερδίσουν άμεσες στρατιωτικές νίκες, οι ιμπεριαλιστές έχουν χρησιμοποιήσει την παγκόσμια κυριαρχία τους στα εταιρικά και κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να γυρίσουν πρωτοσέλιδα και να δημιουργήσουν αφηγήσεις για τον πόλεμο που είναι καθαρά χολιγουντιανές, χωρίς καμία πραγματική βάση στην πραγματικότητα.
Ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι ιμπεριαλιστές ήταν εξαιρετικά αδιάφοροι με τις ζωές των Ουκρανών, αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες που έχουν σταλεί στο θάνατο χωρίς κανένα στρατιωτικό σκοπό. Έτσι, η απόλυτη απανθρωπιά του ιμπεριαλισμού αναδείχθηκε για άλλη μια φορά.
Ότι αυτή η διπροσωπία και η απανθρωπιά έχει αποκαλυφθεί πιο έντονα στην Παλαιστίνη, όπου τα πλάνα σε πραγματικό χρόνο από τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των δυτικών δημοσιογράφων και πολιτικών σχεδόν αμέσως μόλις εκστομίζονται.
Ότι ενώ κάνουν δηλώσεις για την ανάγκη ειρήνης και διαπραγματεύσεων, οι δυτικοί ηγέτες έχουν αποδειχθεί ότι στέλνουν απεριόριστες προμήθειες όπλων και χρηματοδότησης στους σιωνιστές γενοκτόνους. Εν τω μεταξύ, οι τακτικές σφαγές αμάχων και η συστηματική στοχοποίηση σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων δεν αναφέρονται σχεδόν καθόλου στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ή παραποιούνται κατάφωρα. Οι δράστες της γενοκτονίας συμπάσχουν συστηματικά και παρουσιάζονται ως «δημοκρατικές» δυνάμεις που επιδίδονται σε «αυτοάμυνα», ενώ εκείνοι που αντιστέκονται στην καταπίεση συνεχίζουν να εξευτελίζονται και να περιγράφονται ως «τρομοκράτες».
Ότι αυτή η διπροσωπία επεκτείνεται στη διπλωματική σφαίρα και ότι οι χώρες του καταπιεσμένου κόσμου καταλήγουν όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα ότι με τους ιμπεριαλιστές δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, ότι οι συνθήκες τους δεν αξίζουν ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες. Ότι ούτε τα πρωτόκολλα της ”πολιτικής της ηλιοφάνειας” που υπέγραψε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ούτε η διαδικασία του Όσλο που υπέγραψαν οι Παλαιστίνιοι, ούτε η διαδικασία του Μινσκ που υπέγραψαν οι Ρώσοι είχαν ποτέ ειλικρινή στόχο την εξεύρεση γνήσιων ή ειρηνικών λύσεων, αλλά ήταν απλώς ένας μηχανισμός για να δέσουν τα χέρια της μιας πλευράς, ενώ οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δημιουργούσαν «γεγονότα στο έδαφος» και προετοιμάζονταν για την ανανέωση της στρατιωτικής επίθεσης.
Ότι, ως αποτέλεσμα, πολλές χώρες έρχονται στη συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει απλά κανένας τρόπος να παραμείνουν ασφαλείς από την ιμπεριαλιστική εχθρότητα και ταυτόχρονα να παραμείνουν κυρίαρχες. Αυτός είναι ο λόγος για τον συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό με τον οποίο οι αντιιμπεριαλιστικές χώρες ενισχύουν τώρα τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις τους – μια πολύ ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους καταπιεσμένους ανθρώπους παντού.
Ότι παρά τις όποιες διαφορές τους στην ιδεολογία και τις προοπτικές τους, το αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο είναι σήμερα ισχυρότερο από ό,τι ήταν μετά το θάνατο του Γιόζεφ Στάλιν το 1953. Σε οικονομικούς και τεχνολογικούς όρους, είναι ισχυρότερο από ποτέ, ενώ ο ιμπεριαλισμός είναι πιο αδύναμος από ποτέ. Πραγματικά ο συσχετισμός δυνάμεων φτάνει σε ένα αποφασιστικό σημείο καμπής στην ιστορία.
Ότι οι πόλεμοι στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη έχουν επίσης αποκαλύψει τη χρεοκοπημένη και σάπια κατάσταση μεγάλου μέρους αυτού που εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «κομμουνιστικό» κίνημα. Ο πόλεμος μάς έχει προσφέρει ένα τέλειο μείγμα με το οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε ποιος είναι γνήσιος επαναστάτης και ποιος έχει γίνει απλώς ένας εξημερωμένος «αντιπολιτευόμενος»- ποιος διατηρεί την πίστη στον αντιιμπεριαλισμό στην πράξη και ποιος απλώς κρύβεται πίσω από αληθοφανείς φράσεις ως κάλυψη για τις σάπιες, οπορτουνιστικές ενέργειές του προς υποστήριξη του ιμπεριαλισμού.
Ότι οι γνήσιοι αντιιμπεριαλιστές έχουν καθήκον να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μεταφέρουν στους εργαζόμενους όλα τα μαθήματα που περιγράφονται παραπάνω. Πρέπει να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να δουν ότι όπως ακριβώς τους έχουν πει ψέματα για την Παλαιστίνη και τον σιωνισμό, έτσι τους έχουν πει ψέματα και για τη Ρωσία και τον ουκρανικό φασισμό, για την Κίνα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και το Ιράν. Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κατανόηση για να κινητοποιήσουμε τις μάζες παντού για να πάρουν ενεργό μέρος σε αυτόν, τον πιο αποφασιστικό αγώνα της εποχής μας – τον αγώνα για να καταστραφεί μια για πάντα το ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο σύστημα.
Αυτή η αποτυχία στους πολέμους της στην Ευρώπη και τη δυτική Ασία δεν θα συγκρατήσει τους ιμπεριαλιστές από την πολεμική τους εκστρατεία, αλλά μάλλον θα τους ωθήσει να συνεχίσουν, απελπισμένοι να σώσουν τους εαυτούς τους και το σύστημά τους με κάθε μέσο. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να κατανοήσουμε την εξάπλωση του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο, την προσπάθεια δημιουργίας μιας ανατολικοασιατικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ με την οποία θα αντιμετωπιστούν η Κίνα και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, καθώς και τη δημιουργία στρατών αντιπροσώπων από το ΝΑΤΟ στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής.
Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε για τα ακόλουθα:
1. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους λαούς να καταλάβουν ότι έχουμε μια πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο- ότι είναι προς το συμφέρον κάθε εργαζόμενου η Ρωσία να νικήσει το ΝΑΤΟ, και η Παλαιστίνη και η ευρύτερη μεσανατολική αντίσταση να νικήσουν το σιωνισμό και να διώξουν τον ιμπεριαλισμό από τη Μέση Ανατολή- ότι αυτά τα τεράστια χτυπήματα στον κοινό μας εχθρό μπορούν μόνο να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της μετατόπισης των ταξικών δυνάμεων στον κόσμο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία και εκμετάλλευση παντού αλλού.
2. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εκλαϊκεύσουμε το αίτημα για μια εκστρατεία ενεργητικής μη συνεργασίας με κάθε πτυχή των ιμπεριαλιστικών πολεμικών μηχανών, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων πληρεξουσίων. Θα εργαστούμε για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν τη δύναμη να εξαναγκάσουν τις κυβερνήσεις τους να αποσύρουν την υποστήριξη προς την παράνομη, επιθετική πολεμοκαπηλεία των σιωνιστικών και νατοϊκών μηχανών εξόντωσης, και να τους βοηθήσουμε να οργανωθούν για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη.
3. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απομυθοποιήσουμε την προπαγάνδα και να αποκαλύψουμε τις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών σε σχέση με την Κίνα και τη ΛΔΚ- να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι ανεξάρτητα από το ποιος θα ρίξει τον πρώτο πυροβολισμό, οποιοσδήποτε πόλεμος ξεσπάσει στην ανατολική Ασία θα έχει προκληθεί από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα- ότι επομένως οι μάζες πρέπει να είναι στο πλευρό της Κίνας και της ΛΔΚ και πρέπει να εργαστούν ενεργά για τη νίκη τους, όπως σε κάθε άλλο θέατρο πολέμου όπου ο ιμπεριαλισμός και οι εντολοδόχοι του μάχονται για να διατηρήσουν ή να επιβάλουν την ηγεμονία τους.
4. Ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστήσουμε την προσοχή των μαζών στην ουσιαστική αδυναμία του ιμπεριαλιστικού συστήματος να ζήσει ειρηνικά, τονίζοντας την ταχεία και επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο -ιδιαίτερα στην ανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική- και εξηγώντας ότι οι ιμπεριαλιστές ελπίζουν να ανακάμψουν από την οικονομική τους κρίση μέσω του πολέμου και αναζητούν απεγνωσμένα νέα στρατεύματα για να τα ρίξουν στο πεδίο της μάχης.
Ότι θα εργαστούμε για τη διάδοση της συνειδητοποίησης της ιστορικής ευκαιρίας που ανοίγεται μπροστά στην ανθρωπότητα και του καθήκοντος που έχουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων- ότι θα εμφυσήσουμε στις εργαζόμενες μάζες αισιοδοξία για τις προοπτικές επιτυχίας τους και το λαμπρό μέλλον που τις περιμένει στην άλλη πλευρά της νίκης.
Ο ιμπεριαλισμός βρίσκεται σε βαθιά κρίση και οι συνδυασμένες δυνάμεις του είναι πιο αδύναμες από ποτέ άλλοτε στην ιστορία τους. Εν τω μεταξύ, οι συνδυασμένες δυνάμεις της αντιιμπεριαλιστικής αντίστασης είναι ισχυρότερες από ποτέ.
Οι άνθρωποι παντού φωνάζουν για την ευκαιρία να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης, της εξαθλίωσης και του αέναου πολέμου- φωνάζουν για την ευκαιρία να αναπτυχθούν σε έναν ανθρωποκεντρικό και τελικά σοσιαλιστικό δρόμο, απαλλαγμένο από κάθε είδους εκμετάλλευση.
Οι καιροί αλλάζουν. Σε όλο τον κόσμο, ο συσχετισμός των δυνάμεων αλλάζει και ένα επαναστατικό ρεύμα αναπτύσσεται.
Τώρα είναι η ώρα να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση του Άξονα Αντίστασης σε κάθε γωνιά της γης.
Διαλύστε το ΝΑΤΟ!
Θάνατος στον ιμπεριαλισμό!
Καμία συνεργασία με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
Νίκη στην αντίσταση!

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *