Έχοντας την επιστήμη και την ενότητα ως τα μεγαλύτερα όπλα, η Επαναστατική Ενοποίηση θα επιτύχει την τελική νίκη.

 Η διεξαγωγή του Πρώτου Συνεδρίου της Επαναστατικής Ενοποίησης αυτή τη δεδομένη στιγμή έχει ιδιαίτερη σημασία. Η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να συνοψιστεί σε μια πρόταση: η καταιγίδα του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου φυσάει από την Ανατολική Ευρώπη μέσω της Δυτικής Ασίας (Μέση Ανατολή), στην Ανατολική Ασία, στον Δυτικό Ειρηνικό. Βλέπουμε ότι ο πόλεμος στον Δυτικό Ειρηνικό είναι επικείμενος και ότι το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο θα τον καταστήσει το κύριο πεδίο μάχης του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου. Η Ελλάδα και η βαλκανική χερσόνησος ήταν τα κύρια πεδία μάχης του 1ου και 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αποτέλεσαν τα πεδία μάχης της εισβολής και της καταστροφής από τις αμερικανοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Σήμερα, η Ελλάδα και οι βαλκανικές χώρες, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι του πεδίου μάχης της Δυτικής Ασίας (Μέσης Ανατολής), συνδέονται με το ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό μπλοκ, το ΝΑΤΟ, και βρίσκονται σε μια επικίνδυνη κατάσταση, όπου δεν θα ήταν έκπληξη αν ανά πάσα στιγμή ξεσπούσαν τα πυρά του πολέμου.

Το Πρώτο Συνέδριο της Επαναστατικής Ενοποίησης, το οποίο οργανώθηκε για να καθορίσει επαναστατικές στρατηγικές και τακτικές με βάση την επιστημονική ανάλυση της κατάστασης και να προχωρήσει σε πρακτικές δραστηριότητες, είναι επίσης πολύ σημαντικό από ιστορική άποψη. Στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Λένιν και οι επαναστατικές δυνάμεις, ενάντια στην «υπεράσπιση της πατρίδας» και την «ταξική συνεργασία» από τους ρεβιζιονιστές και τους οπορτουνιστές της Δεύτερης Διεθνούς, διατύπωσαν την επαναστατική αρχή της «Μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε εμφύλιο». Οι επαναστατικές δυνάμεις οδήγησαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο στη νίκη, ακολουθώντας το επιστημονικό και επαναστατικό Παγκόσμιο Αντιφασιστικό Μέτωπο του Στάλιν και όχι την αριστερίστικη τάση του Τρότσκι «Ενιαίο Μέτωπο Εργατών», που ήταν η επιτομή του αριστερού ρεβιζιονισμού. Όσο πιο σκληρά χτυπιούνται οι πυριτόλιθοι, τόσο πιο φωτεινά λάμπουν. Η άσχημη φύση των αναθεωρητικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων αποκαλύπτεται από την αιχμηρή ιδεολογική μάχη και την επαναστατική πρακτική της Επαναστατικής Ενοποίησης.

Η Ελλάδα και οι φιλοϊμπεριαλιστικές χώρες στα Βαλκάνια υπηρετούν πλήρως τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, η Ελλάδα πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Άμυνας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, όπου συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένα πέρασμα για τη διευκόλυνση των στρατιωτικών μετακινήσεων στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, και συζητούν τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του αυτό το φθινόπωρο. Στις 26 Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για την αγορά περίπου 40 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών stealth F-35, και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία απέκτησε 20 F-35 με συνολικό κόστος 3,47 δισεκατομμύρια ευρώ. Μία από τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που διεξάγονται αυτή τη στιγμή κοντά στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι η «Ramstein Flag 24», η οποία λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Αν συνεχιστούν οι επιθετικές στρατιωτικές ασκήσεις, τελικά θα ξεσπάσει πόλεμος. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστούν και να ενωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός στην Ελλάδα με αντιιμπεριαλιστικά και αντινατοϊκά συνθήματα και να ωθηθούν σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Το κύριο εμπόδιο για την επαναστατική ενοποίηση των Ελλήνων εργατών και του λαού είναι η ρεβιζιονιστική ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η ηγεσία του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος βρίσκεται ουσιαστικά στο πλευρό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ουκρανικών νεοναζί, αποκαλώντας τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο «ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο», συγκρίνοντας τη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από το ΝΑΤΟ το 1999 και χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «πόλεμο ρωσικής επιθετικότητας». Η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας οργάνωσε κοινή ανακοίνωση «Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!», λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, και ξανά στην επέτειο ενός έτους από το ξέσπασμα του πολέμου, αποκαλώντας τον παραπλανητικά «ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο», τροφοδοτώντας έτσι την αντιρωσική προπαγάνδα του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου. Καθώς ο κύριος διοργανωτής του SolidNet έχει μια τέτοια αντεπαναστατική και αντιεπιστημονική θέση, είναι προφανές ότι το SolidNet, το οποίο είναι το κύριο συλλογικό όργανο των κομμουνιστικών κομμάτων και των εργατικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε κατάσταση ημιπληγίας, αδυνατώντας να εκδώσει έστω και μια σωστή δήλωση.

Μέσα από την έντονη ιδεολογική και θεωρητική έρευνα και την ενεργό επαναστατική πρακτική, η Επαναστατική Ενότητα έχει αποδείξει ότι είναι η μόνη υποκείμενη δύναμη της Ελληνικής Επανάστασης. Μια από τις πιο ξεκάθαρες αποδείξεις είναι η επιτυχής διοργάνωση της εκδήλωσης της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2023, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τον επαναστατικό μας χαιρετισμό εκ μέρους της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στην Επαναστατική Ενοποίηση και τον συντονιστή της, Δημήτρη Πατέλη, για την αφοσίωση και τον αγώνα που δίνει για τους τρεις βασικούς στόχους της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας: τον αντιιμπεριαλιστικό μαζικό αγώνα, την ιδεολογική μάχη ενάντια στον φιλοϊμπεριαλιστικό οπορτουνισμό και την ενδυνάμωση του κομμουνιστικού κινήματος. Η περσινή διοργάνωση της Αθήνας κατέστησε σαφές στις επαναστατικές δυνάμεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας, ποια είναι η πραγματική επαναστατική δύναμη που κληρονόμησε την ένδοξη επαναστατική παράδοση της Ελλάδας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Επαναστατική Ενοποίηση θα συνεχίσει να προχωρά με τη δύναμη της επιστημονικής ιδεολογίας και θεωρίας και της επαναστατικής πρακτικής δραστηριότητας, θα κερδίσει την ελληνική επανάσταση και θα συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια επανάσταση.

Για να διεξαχθεί ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ως αντιιμπεριαλιστικός πόλεμος και να νικήσουμε, πρέπει να ενισχύσουμε το αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και να διεξάγουμε αντιιμπεριαλιστικές δράσεις και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες. Με την Eπαναστατική Eνοποίηση, που είναι το υποκείμενο και η ελπίδα της ελληνικής επανάστασης, η Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα θα υψώσει τα συνθήματα «Εργαζόμενοι του κόσμου ενωθείτε!» και «Ο ενωμένος λαός πρέπει να νικήσει!» και θα προχωρήσουν και θα παλέψουν μαζί για τον παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, την ιδεολογική μάχη ενάντια στον ρεβιζιονισμό και τον οπορτουνισμό, την ενίσχυση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, τη νίκη του αντιιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και την τελική νίκη της ελληνικής επανάστασης και της παγκόσμιας επανάστασης. Με την επιστήμη και την ενότητα ως υπέρτατα όπλα, η Επαναστατική Ενοποίηση θα πετύχει και σίγουρα θα νικήσουμε.

Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *