Επίθεση κατά νέων κομμουνιστών από τη Σερβία, Κροατία και Ιταλία

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, κατά τις απογευματινές ώρες, κοντά στο εμπορικό κέντρο «Ušće» στο Βελιγράδι, μασκοφόροι επιτέθηκαν άνανδρα σε μέλη της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) και εκπροσώπους των αδελφών μας οργανώσεων από την Κροατία και την Ιταλία.

Τα μέλη της νεολαίας μας και τα μέλη των αντιπροσωπειών από την Κροατία και την Ιταλία επέστρεφαν από την εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο “Αιώνια Φλόγα” με αφορμή την 25η επέτειο της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη ΣΟΔ Γιουγκοσλαβία, όταν τους επιτέθηκαν δράστες που δεν δίστασαν να στραφούν ακόμα και κατά των γυναικών που ήταν παρούσες.

Με θάρρος και ψυχραιμία, τα στελέχη της SKOJ κατάφεραν να αμυνθούν ενάντια στους θρασύδειλους δράστες, αναγκάζοντας τους να τραπούν σε πανικόβλητη φυγή. Η SKOJ τεκμηριωμένα θεωρεί ότι πρόκειται για νεοφασίστες οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έχουν επιτεθεί αρκετές φορές σε μέλη και εγκαταστάσεις μας, χωρίς κανένας από αυτούς να έχει κριθεί από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις του.

Η SKOJ τονίζει ότι είναι άσχημο και λυπηρό το γεγονός ότι νέοι από την Κροατία και την Ιταλία, οι οποίοι ήρθαν να εκφράσουν ανιδιοτελώς την αλληλεγγύη τους με τον λαό μας για την επίθεση του ΝΑΤΟ πριν από 25 χρόνια, να έχουν εκτεθεί σε σωματική επίθεση από περιθωριακά στοιχεία στην ελεύθερη πρωτεύουσα της Σερβίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των αρμόδιων αρχών, ότι το Βελιγράδι είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στην Ευρώπη, η SKOJ αναμένει ότι τα μέλη του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων θα βρουν τους δράστες της δειλής επίθεσης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και ότι αυτοί θα διωχθούν νομικά. Στους νεοφασίστες δράστες η SKOJ στέλνει το εξής μήνυμα: με τις πρακτικές επιθέσεων του δρόμου και την αποτρόπαια συμπεριφορά σας δεν θα τρομάξετε ποτέ τους νεαρούς κομμουνιστές, και είμαστε σίγουροι πως θα καταλήξετε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπως έγινε και με τους προκατόχους σας.

Πηγή

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *