Στις 30 Αυγούστου, γύρω στις 7 π.μ., το Τμήμα Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Σεούλ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Κόμματος Λαϊκής Δημοκρατίας (PDP) και σε σπίτια μελών του κόμματος.

Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ εξέδωσε ένταλμα έρευνας και κατάσχεσης σε βάρος του ιδρυτικού προέδρου του PDP και άλλων με την υποψία παραβίασης του νόμου περί εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και δράσης σε συνεννόηση με ομάδα που ωφελεί τον εχθρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε παράνομες προσαγωγές μελών του κόμματος που δεν κατονομάζονταν στο ένταλμα, βανδάλισε περιουσίες και διεξήγαγε παράνομες, βίαιες και αντι-ανθρωπιστικές έρευνες.

Οι επιδρομές έγιναν μία ημέρα μετά την έκβαση της έφεσης του επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος του PDP, Kim Byung-dong, ο οποίος συνελήφθη στο δικαστήριο στο πλαίσιο της κατασκευασμένης «υπόθεσης της Συμμαχίας των Κορεατών» που έλαβε χώρα επί του φασιστικού «καθεστώτος» της Park Geun-hye.

 

[Έκθεση του Εκπροσώπου (δήλωση) 558]

Η μοιραία συντριβή του παράφρονα φασίστα Yoon Suk-yeol πλησιάζει.

Ο Yoon Suk-yeol εξαπολύει άγρια φασιστική καταστολή εναντίον ενός συνταγματικού πολιτικού κόμματος. Περίπου στις 7 π.μ. σήμερα, το Τμήμα Ερευνών Εθνικής Ασφάλειας της Μητροπολιτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Σεούλ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Κόμματος Λαϊκής Δημοκρατίας (PDP) και στις ιδιωτικές κατοικίες μελών του κόμματος, κατηγορώντας το κόμμα για παραβίαση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας. Τόσο το περιεχόμενο του εντάλματος, όσο και η διαδικασία έρευνας ήταν εξαιρετικά κακόβουλα και χονδροειδή. Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας προέβησαν σε γελοίους ισχυρισμούς, συνδέοντας το PDP με την Κορεατική Συμμαχία για την Ανεξάρτητη Επανένωση και τη Δημοκρατία (Κορεατική Συμμαχία), η οποία διαλύθηκε πριν από οκτώ χρόνια, δεν υφίσταται πλέον, και έχει εντελώς διαφορετικό οργανωτικό σκοπό και σύνθεση, και προέβησαν σε βίαιη προσαγωγή μελών του κόμματος που δεν κατονομάζονταν στο ένταλμα κατά τη διάρκεια της έρευνας,  δρώντας εντελώς παράνομα και κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με τη φασιστική καταστολή του στο PDP, ένα συνταγματικό κόμμα που οργανώθηκε και αναγνωρίστηκε επίσημα με τη δέουσα διαδικασία, ο Yoon Suk-yeol απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο χειρίστου είδους φασίστας παράφρονας.

Η φασιστική παραφροσύνη του Yoon Suk-yeol είχε ήδη αποκαλυφθεί από τις απερίσκεπτες δηλώσεις του στις 15 και 19 του μηνός. Με αφορμή την Ημέρα Απελευθέρωσης της 15ης Αυγούστου, ο Yoon Suk-yeol μίλησε απερίσκεπτα για «ψευτοδιανοούμενους και δημαγωγούς ως τις δυνάμεις κατά της ελευθερίας και της ενοποίησης, που εμποδίζουν την πρόοδό μας» και «σκοτεινές δυνάμεις υποκίνησης», χωρίς ούτε μια λέξη προς τη σωστή ιστορική αξιολόγηση των ιαπωνικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που προκάλεσαν πόνο και ταπείνωση στον κορεατικό λαό. Στις 19 του μηνός, την ημέρα έναρξης των πολεμικών ασκήσεων Ulchi Freedom Shield, προειδοποίησε για φασιστική καταστολή, λέγοντας: «Οι αντικρατικές δυνάμεις που απειλούν το φιλελεύθερο δημοκρατικό μας σύστημα δρουν κρυφά σε ολόκληρη την κοινωνία μας». Για τον Yoon Suk-yeol, «η αντι-Ιαπωνική στάση είναι προδοσία της χώρας» και οι δυνάμεις κατά της ξένης δύναμης και υπέρ της ανεξαρτησίας είναι οι λεγόμενες «αντικρατικές δυνάμεις». Αυτό φάνηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν κατεδάφισε μια προτομή του αντι-ιαπωνικού αντιστασιακού Hong Beom-do με την οξύμωρη φράση «κομμουνιστικός-ολοκληρωτισμός» και στη συνέχεια ενοχοποίησε τους διαδηλωτές κατά του μολυσμένου από τα πυρηνικά της Φουκουσίμα νερού ως μια «δύναμη που διαλαλεί πως 1+1 = 100».

Η καταστολή στο πλαίσιο της «δημόσιας ασφάλειας» εναντίον ενός συνταγματικού πολιτικού κόμματος μας πείθει ακόμη περισσότερο ότι ο Yoon Suk-yeol στοχεύει προς τον στρατιωτικό νόμο. Στις 12 Αυγούστου, ο Yoon Suk-yeol διόρισε τον Kim Yong-hyun, επικεφαλής της Προεδρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και πρώην διοικητή της Διοίκησης Άμυνας της Πρωτεύουσας, ως υποψήφιο υπουργό Αμύνης. Ο Yoon Suk-yeol προσπάθησε να αναθεωρήσει το διάταγμα επιβολής ώστε να ορίζει πως η Προεδρική Υπηρεσία Ασφαλείας θα έχει τη διοίκηση και την εποπτεία του στρατού και της αστυνομίας που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της θητείας του Kim Yong-hyun. Ωστόσο, τον Μάιο του 2023, καθώς το ενδεχόμενο στρατιωτικού νόμου προκάλεσε ανησυχία και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης έγιναν εντονότερες, το διάταγμα αναθεωρήθηκε αλλάζοντας διακριτικά τη διατύπωση του. Τον Απρίλιο του 2023, εν ενεργεία στρατιωτικοί από την πρώην Διοίκηση Αμυντικής Ασφάλειας, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί λόγω της συμμετοχής τους στη σύνταξη του «εγγράφου αναθεώρησης του στρατιωτικού νόμου» κατά τη διάρκεια του καθεστώτος της Park Geun-hye, επανεντάχθηκαν στη «Διοίκηση Αντικατασκοπείας». Σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες, οι Yeo In-hyung, Park Jong-sun, Kim Yong-hyun και Lee Sang-min ανήκουν στη λεγόμενη «γραμμή του λυκείου Chungam», κατέχοντας τις θέσεις του διοικητή της Διοίκησης Αντικατασκοπείας, του διοικητή της Υπηρεσίας Αμυντικής Ασφάλειας, του υποψήφιου υπουργού Εθνικής Άμυνας και του υπουργού Εσωτερικών και Ασφάλειας, αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Shin Won-sik, ο οποίος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Kim Yong-hyun στη Στρατιωτική Ακαδημία της Κορέας, ανήκει ουσιαστικά στην ίδια «γραμμή». Αυτό δείχνει ότι η εκδοχή του Yoon Suk-yeol της παράταξης «Hanahoe (φασιστική πραξικοπηματική παράταξη εντός του στρατού το 1980)» έχει ήδη εδραιωθεί.

Ποια θα είναι η μοίρα του Yoon Suk-yeol υπό την επικείμενη εμπόλεμη κατάσταση; Η καταιγίδα του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου που προκαλείται από τον ιμπεριαλισμό πνέει μέσω της Ανατολικής Ευρώπης και της Δυτικής Ασίας προς τον Δυτικό Ειρηνικό. Ο Yoon Suk-yeol υποκλίνεται μπροστά στους Ιάπωνες μιλιταριστές «πληρώνοντας» για τις νήσους Dokdo, σύμφωνα με τη στρατηγική της ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ για την πρόκληση πολέμου στον Δυτικό Ειρηνικό, και στο εσωτερικό της χώρας, καταστέλλει άγρια τις πατριωτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την ανεξαρτησία και την ειρήνη, εντείνει τις προκλήσεις για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα και πυροδοτεί έναν πόλεμο στη «Δημοκρατία της Κορέας (ROK)», η οποία αποτελεί σημείο ανάφλεξης για έναν πόλεμο στον Δυτικό Ειρηνικό. Σε μια κατάσταση όπου οι φασιστικές ομάδες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι η εμπροσθοφυλακή των υπό των ΗΠΑ ιμπεριαλιστών επιτιθέμενων, αντιμετωπίζουν ήττα ή πασχίζουν σε διάφορα μέτωπα ενός πιθανού Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη απομόνωση και κρίση, ο Yoon Suk-yeol δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

 

Εν τω μεταξύ, οι προηγούμενοι φασίστες στη Δημοκρατία της Κορέας έχουν βρει το τέλος τους μέσω δολοφονίας, μομφής ή φυλάκισης. Αναμφίβολα, ο Yoon Suk-yeol, η αιτία του πολέμου της Δημοκρατίας της Κορέας και ο προβοκάτορας του Δυτικού Ειρηνικού, θα συναντήσει πιο αποτρόπαιο και πιο άθλιο τέλος από κάθε φασίστα, κάτι για το οποίο θα φροντίσει ο λαός μας. Το προηγούμενο του φασιστικού καθεστώτος της Park Geun-hye, το οποίο έσκαψε τον ίδιο του τον τάφο επιδιδόμενο σε φασιστική καταστολή των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών οργανώσεων, αποδεικνύει ότι η πτώση του Yoon Suk-yeol πλησιάζει. Όπου υπάρχει καταπίεση, υπάρχει και αντίσταση. Ο λαός μας θα ενωθεί στον αγώνα κατά του Yoon Suk-yeol και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ανατρέποντας τον φασίστα πολεμοκάπηλο Yoon Suk-yeol, νικώντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και προωθώντας και επιτυγχάνοντας έναν νέο κόσμο ανεξαρτησίας και ειρήνης.

 

30 Αυγούστου 2024, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Gwanghwamun της Σεούλ

 

Γραφείο του εκπροσώπου Τύπου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP)

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *