ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΟΝΟΝΟΒΙΤΣ

Ποιος είναι ο σκοπός και ποιος ο κύριος εχθρός;

Απαράδεκτο ψήφισμα και συνθήματα του ΚΚΕ μπροστά στην Ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, στις 6.7.2023, για τις συνεχιζόμενες απειλές που εκτοξεύει το καθεστώς της χούντας του Κιέβου κατά της ζωής των λευκορωσικής καταγωγής αδελφών Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς. Αυτά τα δραστήρια μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής Ουκρανίας και ηγετικά στελέχη της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, συνελήφθησαν στο Κίεβο στις 6.3.2022 από την ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας ως «ξένοι πράκτορες», με κατηγορίες για κατασκοπεία. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλλονται αφορούν δύο διατάξεις του άρθρου 109 του ουκρανικού Ποινικού Κώδικα – «Ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάληψη της κρατικής εξουσίας» και «Διάδοση υλικών που προτρέπουν σε βίαιη κατάληψη της κρατικής εξουσίας».

Θα έλεγε κανείς ότι αυτή η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν αυτονόητη διεθνιστική πράξη αλληλεγγύης σε διωκόμενους συντρόφους.

Ωστόσο, πουθενά δεν αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε ο χαρακτήρας του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, ούτε η κομματική ιδιότητα των διωκόμενων στελεχών του Κ.Κ. Ουκρανίας.

Το κόμμα αυτό, όπως και το σύνολο της αντιπολίτευσης στο καθεστώς-μαριονέττα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δεν έχει τεθεί απλώς εκτός νόμου, αλλά τα μέλη και τα στελέχη του που δεν έχουν συλληφθεί ή δολοφονηθεί, ζουν σε βαθιά παρανομία. Γιατί άραγε το ψήφισμα του ΚΚΕ αποσιωπά επιμελώς αυτά τα στοιχεία; Μήπως διότι δεν επιτρέπονται από το καθ’ ημάς ευρωατλαντικό καθεστώς αναφορές στην ουσία του εκεί καθεστώτος, το οποίο πρέπει να προβάλλεται ως «αγνό, δημοκρατικό και αμόλυντο», το οποίο «αμύνεται του πατρώου εδάφους» ελέω ΝΑΤΟ; Μήπως διότι το Κ.Κ. Ουκρανίας, (από κοινού με το Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας και μαζί με άλλα 33 αδελφά κόμματα) έχει ριζικά διαφορετική εκτίμηση για τον χαρακτήρα του πολέμου από αυτή των «ίσων αποστάσεων μεταξύ ιμπεριαλιστών-ληστών», που προτάσσει και επιτάσσει διεθνώς η νυν ηγεσία του ΚΚΕ; (Βλ. σχετικά: 1. Για την 22η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Ενημέρωση από το Διεθνές Τμήμα της Κ.Ε. του ΚΕΚΡ. 2. 23+12 ΚΚ: H πάλη εναντίον του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ №1 καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων! 3. Συμφωνώντας με τους Έλληνες συντρόφους. [Το ΚΕΚΡ καταγγέλλει το ΚΚΕ για λογοκρισία, λαθροχειρίες και υπονόμευση του αντιφασιστικού αγώνα] ).

Και μόνο η παραπάνω κραυγαλέα αποσιώπηση, βασικών για τους κομμουνιστές, χαρακτηριστικών του ναζιστικού καθεστώτος που ασκεί τη δίωξη, καθώς και της κομματικής ιδιότητας των διωκόμενων κομμουνιστών, υποδηλώνει άλλου τύπου σκοπιμότητα, αξιοποιώντας ως αφορμή την προκλητική δίωξη των συντρόφων μας Κονονόβιτς και την διεθνή εκστρατεία σωτηρίας τους.

Για αυτό και το σύνθημα που κυριάρχησε κατά την εν λόγω παράσταση και την δημοσιογραφική προβολή της ήταν  παραπλανητικό και εντελώς εκτός θέματος: «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράσσουν»!!!

Εξυπακούεται ότι ενώ το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου συλλαμβάνει, βασανίζει και εξοντώνει κομμουνιστές, αντιιμπεριαλιστές και αντιφασίστες αντιφρονούντες, έχοντας θέσει στην παρανομία κάθε είδους αντιπολίτευση, το «σωστό σύνθημα» που προτάσσουν οι φορείς των «ίσων αποστάσεων», δεν μπορεί παρά να είναι το παραπάνω…

Κάποιοι βλέπουν λοιπόν εμμονικά ακόμα και την εξόντωση αγωνιστών από τους επιγόνους των συνεργατών του Χίτλερ , ως άλλη μια αφορμή για την προβολή της διασπαστικής και διαλυτικής πολιτικής γραμμής για να καταγγείλουν την «ρωσική επιθετικότητα» και «την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας σε Ουκρανικά εδάφη», ακόμα και στο ψήφισμά τους, το οποίο υποτίθεται ότι έχει εκδοθεί υπέρ των αδελφών Κονονόβιτς!

Ακόμα και η ορολογία συνάδει με τις προπαγανδιστικές οδηγίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Σύμφωνα με το ψήφισμα, σήμερα στην Ουκρανία δεν έχουμε ένα αιμοσταγές εγκληματικό ναζιστικό καθεστώς αντισοβιετικών κομμουνιστοφάγων, πολιορκητικό κριό και δύναμη κρούσης του Ευρωατλαντικού άξονα στον πόλεμο, αλλά ένα καθ’ όλα νόμιμο «κράτος δικαίου», μια «δημοκρατική Ουκρανική κυβέρνηση»…, η οποία ενδεχομένως έχει προβεί σε …επιμέρους παρεκτροπές απ’ τους θεσμούς!

Άλλωστε, όπως είχε πει και η Αλέκα Παπαρήγα (13.02.2023): «ο λαός της Ουκρανίας κάνει δίκαιο πόλεμο!». Λογικό δεν είναι λοιπόν το κράτος που διεξάγει αυτό τον πόλεμο να είναι ένα «κράτος δικαίου»;

Εάν όμως ένα κόμμα προβάλλει δημόσια τέτοιες θέσεις σε θεσμικό επίπεδο και μέσω ευρωβουλευτή του,  αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει απλώς ως «δημοκρατική και νόμιμη» την χούντα του Κιέβου και τους θεσμούς της (πρεσβεία κ.λπ.), αλλά επιπλέον, θεωρεί ότι αυτή η χούντα (κράτος, βαθύ κράτος και παρακράτος)-όργανο του υπό τις ΗΠΑ άξονα, στο βαθμό που «διεξάγει δίκαιο πόλεμο», χαίρει δήθεν και πλήρους λαϊκής νομιμοποίησης!

Όποιος αποσπά σήμερα το ζήτημα των αντικομμουνιστικών διώξεων (ιδιαίτερα στην Ουκρανία) από τη δράση του επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι η εργαλειοποίηση, ο καθαγιασμός και η νεκρανάσταση του ναζισμού-φασισμού, ο πιο βάναυσος αντισοβιετισμός-αντικομμουνισμός εκ των πραγμάτων έχει τεθεί στην υπηρεσία αυτού του άξονα.   

Επομένως, αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων κάποιες «μικροενστάσεις», συστρατεύεται στον «δίκαιο πόλεμο» με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τις πάνω από 55 χώρες που συμμετέχουν επισήμως στον πόλεμο, με οπλικά συστήματα και στρατό!

 Έτσι, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ με το ψήφισμά του ζητά ευπρεπώς «από την Ουκρανική κυβέρνηση:

  • να δώσει άμεσα εγγυήσεις για την προστασία της ζωής και της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των συντρόφων μας αδελφών Κονονόβιτς και να σταματήσει η πολιτική δίωξη σε βάρος τους,
  • να παρέμβει πάραυτα για να σταματήσουν οι απαράδεκτες τρομοκρατικές απειλές κατά της ζωής τους,
  • να δώσει διαβεβαιώσεις για το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των κομμουνιστών στη χώρα»,

νομιμοποιώντας την εξόντωση κομμουνιστών και αναγνωρίζοντάς τη!!!

Αυτοί οι χειρισμοί, αν μη τι άλλο, βοηθούν να πέσουν οι μάσκες της υποκρισίας και της χυδαίας χειραγώγησης των συμβόλων από επιτήδειους.

Βοηθούν κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή, κάθε αντιιμπεριαλιστή, κάθε αντιφασίστα και -ιδιαίτερα- κάθε κομμουνιστή να αντιληφθεί το μέτρο του ιδεολογικού και πρακτικού ξεπεσμού της νυν ηγεσίας του ΚΚΕ

Μιας ηγεσίας, η οποία σε συνθήκες κλιμάκωσης του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποπροσανατολίζει με αντιμαρξιστικά ιδεολογήματα (τύπου «ιμπεριαλιστικής πυραμίδας» & «ίσων αποστάσεων») και υπονομεύει συστηματικά το αντιιμπεριαλιστικό και κομμουνιστικό κίνημα στη χώρα και διεθνώς.

Η Συλλογικότητα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας:

  • Καταγγέλλει κάθε, έμμεση ή άμεση, στήριξη του επιτιθέμενου ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του οργάνου του, του αιμοσταγούς ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου.
  • Καλεί την εργατική τάξη και το λαό να συστρατευτούν στον αγώνα για την ήττα του Ευρωατλαντικού άξονα και τη νίκη των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
  • Καλεί τον λαό να συσπειρωθεί στον Αντιιμπεριαλιστικό Συντονισμό για την Ήττα του ΝΑΤΟ, να αγωνιστεί για την αποτροπή κάθε έμμεσης ή άμεσης συμμετοχής στον πόλεμο, για την τάχιστη έξοδο της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ) και το ξήλωμα-εκδίωξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων του θανάτου, που καθιστούν τη χώρα στόχο απαντητικών πληγμάτων σε συνθήκες πολέμου.

Η Συλλογικότητα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας πρωτοστατεί στην οργάνωση και δράση της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας και καλεί σε συστράτευση στον αγώνα για τον συντονισμό και την ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με πρωτοπόρο σε αυτόν τον ρόλο των συνεπών επαναστατικών κομμουνιστικών και διεθνιστικών δυνάμεων, για την ιδεολογική και πρακτική αποκάλυψη και συντριβή του διαλυτικού ρόλου των δυνάμεων του πιο επικίνδυνου σήμερα οπορτουνισμού και αναθεωρητισμού.

Προσωρινό Κεντρικό Συμβούλιο της Συλλογικότητας Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *