Αλληλεγγύη στον εξεγερμένο Λαό της Παλαιστίνης! Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Όταν μιλάμε για γενοκτονία ενός λαού, είναι αδύνατο να μην έρθει στο μυαλό μας ο παλαιστινιακός λαός, ο οποίος εδώ και 75 χρόνια βρίσκεται υπό διαρκή διωγμό και γενοκτονία.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το ρατσιστικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ συνιστά ένα τεχνητό δημιούργημα και εμπροσθοφυλακή (κυριολεκτικά στρατιωτική βάση, πολεμικό βραχίονα, χωροφύλακα και δύναμη κρούσης) του ιμπεριαλιστικού άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ, για τον έλεγχο της στρατηγικής συμμαχίας περιοχή της Μέσης Ανατολής, των ροών υδρογονανθράκων και ενέργειας και για τη διασφάλιση της υποταγής μέσω του διαίρει και βασίλευε στη μείζονα περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα του αραβικού και ισλαμικού κόσμου.

Ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα, εκτός από το ίδιο το Ισραήλ, τον μέντορά του τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την αμέριστη στήριξη προς το σιωνιστικό καθεστώς και τη συνεργασία τους με τον στρατό και τις μυστικές του υπηρεσίες.

Η πρωτοφανής επιχειρησιακή επιτυχία της ένοπλης εξέγερσης των Παλαιστινίων, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου ένοπλου και μη αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά του σιωνιστικού καθεστώτος κατοχής και κυριολεκτικής αποικιοποίησης αυτού του λαού στην ίδια του την πατρίδα. Ήρθε αφενός ως απάντηση στα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας κατά την οποία οι έποικοι οργίασαν στα κατεχόμενα εδάφη υπό την προστασία της κυβέρνησής τους, βεβήλωσαν το τέμενος Αλ Ακσά και πραγματοποίησαν άλλο ένα πογκρόμ στην πόλη Χουβάρα. Αφετέρου, συνιστά μια προληπτική επίθεση για να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Ισραήλ για μια επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη τον επόμενο μήνα. Ο εκδικητικός βομβαρδισμός της Γάζας, επιδεινώνει την κατάσταση και προκαλεί τη δικαιολογημένη αντίδραση της Χεζμπολάχ του Λιβάνου στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Αλλά και μια σειρά χωρών, πρωτοστατούντος του Ιράν υποστηρίζουν την Παλαιστινιακή εξέγερση και προειδοποιούν το Ισραήλ να μην προβεί σε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η στρατιωτική επιτυχία καταρχήν του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού και εκ των πραγμάτων, αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, κυριολεκτικά έπιασε εξαπίνης την κρατική μηχανή, τις μυστικές υπηρεσίες και τον δολοφονικό στρατό κατοχής του σιωνιστικού ρατσιστικού μορφώματος. Η στρατιωτική επιτυχία του παλαιστινιακού λαού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εξαιρετικά καλά οργανωμένου μαζικού κινήματος με όρους τακτικού αιφνιδιασμού του αντιπάλου και ασύμμετρων απροσδόκητων πληγμάτων. Η επιτυχία αυτή άσχετα με την τελική έκβασή της εμψυχώνει όλους τους λαούς στον αντιιμπεριαλιστικό και επαναστατικό αγώνα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η επιτυχία αυτή καταδεικνύει ότι ο ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν είναι αήττητος, ακόμα και στις πλέον αδίστακτες και εξαιρετικά εξοπλισμένες επίλεκτες εμπροσθοφυλακές του.

Συνιστά ένα ηχηρό ράπισμα που εξευτελίζει και καταρρακώνει την ρατσιστική έπαρση του άξονα σε μία τόσο κρίσιμη φάση, στην οποία η Παλαιστίνιοι μαχητές αξιοποίησαν ακόμα και το σχετικό έλλειμμα πυρομαχικών, που προκάλεσε η συστηματική αποστολή πολεμοφοδίων στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Η επίθεση αυτή εκ των πραγμάτων καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την κατάσταση του ραγδαία εξασθενούντος ιμπεριαλιστικού άξονα, φέρνοντας εκ των πραγμάτων ακόμα πιο κοντά μέχρι πρότινος εχθρικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη και το Ιράν. Η επίθεση αυτή καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διαφοροποίησης της αστικής κυβέρνησης της Ρωσίας από την μέχρι πρότινος υπαγορευόμενη από τα συμφέροντα σημαντικής μερίδας της ολιγαρχίας του ρωσικού κεφαλαίου φιλο-ισραηλινή της στάση.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά από το άνοιγμα και αυτού του μετώπου καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη συσπείρωσης, συντονισμού και μαχητικής οργάνωσης του συνόλου των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και στη χώρα μας, στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου, των Βαλκανίων, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα. Ο αντιιμπεριαλιστικός μετωπικός αγώνας, με πρωτοπόρο σε αυτόν τον ρόλο των κομμουνιστών, γίνεται αναγκαίος όρος για την ίδια τη σωτηρία των λαών, για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Οι ίδιες χώρες που σήμερα καταδικάζουν τη Χαμάς και επί σειρά ετών νομιμοποιούν τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, είναι αυτές που από το 2014 στηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου στη γενοκτονία του λαού των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς. Άλλωστε, η θερμή υποδοχή πρόσφατα των ναζιστών του ουκρανικού Δεξιού Τομέα από τον Νετανιάχου, η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και η εκπαίδευση των ουκροναζί από ειδικές δυνάμεις του σιωνιστικού καθεστώτος, καταδεικνύει την άμεση σχέση και συνεργασία των δύο χωρών τόσο στον αγώνα κατά της αυτοδιάθεσης των λαών τους, όσο και στον εν εξελίξει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από κοντά στον διασυρμό και η απανταχού ΝΑΤΟϊκή αριστερά, να βγάζει ανακοινώσεις καταδίκης της Χαμάς.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού, ωστόσο, συντρίβει και γελοιοποιεί τόσο τέτοιου είδους τοποθετήσεις, όσο και την άθλια οπορτουνιστική θέση των  «ίσων αποστάσεων» σε αυτή την παγκόσμια σύρραξη ζωής ή θανάτου. Σήμερα γίνεται επιτακτική η ανάγκη να καταδείξουμε πόσο καταστροφική είναι για το κίνημα αυτή η οπορτουνιστική διασπαστική τάση, που λειτουργεί ως δύναμη κρούσης του ιμπεριαλισμού στις γραμμές του κινήματος. Χωρίς το ξεμπρόστιασμα αυτού του διαλυτικού οπορτουνισμού δεν θα μπορέσει να είναι νικηφόρος ο εθνικοαπελευθερωτικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Ποιον οφελούν τα κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που από την μια καταδικάζουν το Ισραήλ για τη σφαγή των Παλαιστινίων, και από την άλλη τηρούν «ίσες αποστάσεις» μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στον μεγάλο πόλεμο, όπου η μια πλευρά είναι ακριβώς αυτή του ιμπεριαλισμού (των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της αστικής τους κυβέρνησης και των συμμάχων τους) ενώ η άλλη (εν πολλοίς ετερογενής και εκ των πραγμάτων) αποτελείται από χώρες και λαούς που διεξάγουν έναν αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης!

Συντριβή του ιμπεριαλιστικού άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα!

Θάνατος στο ρατσισμό και στον ιμπεριαλισμό!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ τη Δευτέρα 9.10.2023 στις 19:00.

 

Συλλογικότητα Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *