Ομιλία του εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος της Κορέας στην 23η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Αγαπητοί σύντροφοι,
Πρώτα απ’ όλα, παρακαλώ επιτρέψτε μου να εκφράσω μια ειλικρινή ευγνωμοσύνη στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας, που φιλοξενεί την 23η IMCWP, για τις ειλικρινείς προσπάθειές της να εξασφαλίσει την επιτυχή εξέλιξη αυτής της συνάντησης, η οποία αναμφίβολα θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος.
Θα ήθελα επίσης να μεταφέρω τους θερμούς και μαχητικούς χαιρετισμούς των μελών του Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK) και του κορεατικού λαού στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και στους προοδευτικούς ανθρώπους που αγωνίζονται με σθένος, επιμονή και σταθερή πεποίθηση για τη νίκη του σοσιαλισμού για την πραγμάτωση της ανεξαρτησίας των εργαζομένων εν μέσω της ταχέως μεταβαλλόμενης διεθνούς πολιτικής κατάστασης και παρά τις κάθε είδους προκλήσεις που απειλούν την ύπαρξη της ανθρωπότητας.
Σύντροφοι,
Στην εποχή μας, η αναμέτρηση μεταξύ προοδευτικών και αντιδραστικών δυνάμεων, μεταξύ σοσιαλισμού και ιμπεριαλισμού στη διεθνή σκηνή γίνεται όλο και πιο έντονη. Αυτή η συνάντηση που πραγματοποιείται σε μια τέτοια εποχή με την ατζέντα της ενίσχυσης της πολιτικής και ιδεολογικής πάλης για την κινητοποίηση πλατιών λαϊκών μαζών για τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη διαφύλαξη του σοσιαλισμού έχει σημαντικό νόημα.
Σήμερα, το κυρίαρχο σύστημα του ιμπεριαλισμού βρίσκεται αντιμέτωπο με την πλήρη κατάρρευση, καθώς η η επαναστατική προέλαση των μαζών των εργαζομένων που επιδιώκουν την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη γίνεται όλο και πιο έντονη και οι νεοεμφανιζόμενες δυνάμεις σημειώνουν ραγδαίες πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές επιδόσεις.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κυριευμένες από ένα αίσθημα ακραίας κρίσης που προκαλείται από την πτώση της ηγεμονικής τους θέσης, καταφεύγουν σε αυταρχικά και αυθαίρετα μέσα για να επιβάλουν στη διεθνή κοινωνία τη λογική της αντιπαράθεσης μεταξύ των μπλοκ που βασίζεται στη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και την επανεγκατάσταση της “μονοπολικής παγκόσμιας” τάξης πραγμάτων υπό δυτική ηγεσία. Αυτό προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των χωρών και των λαών που επιθυμούν ανεξαρτησία και πολυπολικό κόσμο.
Οι περισσότερες από τις αναπτυσσόμενες χώρες καταγγέλλουν το εκμεταλλευτικό χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι συσσώρευσαν πλούτο επί αιώνες μέσω μονομερούς διείσδυσης και πολιτικών υποταγής σε βάρος άλλων χωρών, και εργάζονται για την εγκαθίδρυση μιας νέας διεθνούς οικονομικής τάξης με παράλληλη ενίσχυση της αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας- αυτό επιταχύνει περαιτέρω την αποσύνθεση και την καταστροφή του καπιταλισμού.
Η ιστορία έχει επιβεβαιώσει ότι η σοσιαλιστική και κομμουνιστική ιδεολογία είναι η μόνη και η πιο δίκαιη ιδεολογία για την υλοποίηση του ιδανικού της ανεξαρτησίας των εργαζομένων, και η εγκυρότητα και η ζωτικότητα της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, που ενσωματώνει την αιώνια επιθυμία των λαϊκών μαζών, θα αποδειχθεί πιο έντονα στον 21ο αιώνα, όπως συνέβη και στον 20ό αιώνα.
Η σημερινή κατάσταση απαιτεί από τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα να ενημερώσουν ενεργά τις εργαζόμενες μάζες για την αντιδραστική φύση του καπιταλισμού και το αναπόφευκτο της πτώσης του, καθώς και για την ανωτερότητα του σοσιαλισμού και τη βεβαιότητα της νίκης του, και να τις αφυπνίσουν στον αγώνα για ανεξαρτησία και δικαιοσύνη, ειρήνη και ανάπτυξη.
Σύντροφοι,
Σήμερα, υπό τη σοφή ηγεσία του σεβαστού συντρόφου Κιμ Γιονγκ Ουν, το WPK ενισχύεται και αναπτύσσεται σε ισχυρό πολιτικό Γενικό Επιτελείο και ατσάλινη πρωτοπόρα οργάνωση που οδηγεί δυναμικά τη σοσιαλιστική υπόθεση για την πραγματοποίηση της ανεξαρτησίας των λαϊκών μαζών.
Ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν πρόβαλε τη γραμμή 5 σημείων για την οικοδόμηση του κόμματος στη νέα εποχή, η οποία είναι να οικοδομήσουμε το κόμμα μας που είναι πολιτικά ώριμο, οργανωτικά σταθερό, ιδεολογικά καθαρό, αυστηρό στην πειθαρχία και υγιές στο στυλ εργασίας, και οδήγησε δυναμικά το έργο για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του κόμματός μας- χάρη στις προσπάθειές του, το κόμμα μας μπόρεσε να ενισχύσει σημαντικά την ηγεσία και την αποτελεσματικότητα της μάχης του τα τελευταία χρόνια.
Παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις και δοκιμασίες, το Κόμμα μας ηγείται δυναμικά του αγώνα για την επίτευξη συνολικής ανάπτυξης και συνολικής ευημερίας στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, παραμένοντας πάντα πιστό στην εσωτερική αποστολή του Κόμματος να υπηρετεί το λαό με αφοσίωση και θεωρώντας την παροχή ευτυχισμένης ζωής στο λαό μας ως ζήτημα ύψιστης σημασίας.
Στην 7η και 8η ολομέλεια της 8ης Κεντρικής Επιτροπής του WPK που πραγματοποιήθηκε φέτος, συζητήσαμε και αποφασίσαμε για σημαντικά θέματα πολιτικής για την πιστή επίτευξη μακρόπνοων στόχων για την εθνική ευημερία, καθώς και ουσιαστικών σχεδίων για να θέσουμε τη συνολική σοσιαλιστική οικονομία της χώρας σε τροχιά σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης μέσα σε λίγα χρόνια, κρατώντας ψηλά το αναλλοίωτο λάβαρο της ανεξαρτησίας στην πολιτική, της αυτάρκειας στην οικονομία και της αυτοδυναμίας στην άμυνα.
Υπό την ηγεσία του Κόμματος, οι προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο κατευθύνονται στα ουσιώδη ζητήματα για την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων διαβίωσης του λαού, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της γεωργίας και της ελαφριάς βιομηχανίας και της κατασκευής κατοικιών, και το 5ετές σχέδιο για την εθνική οικονομική ανάπτυξη που προτάθηκε στο 8ο Συνέδριο του WPK εφαρμόζεται ορθά βήμα προς βήμα.
Μέσα από τον αγώνα για την εφαρμογή των αποφάσεων που υιοθετήθηκαν στις συνεδριάσεις της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής, ο λαός μας εδραίωσε την πεποίθησή του ότι η ηγεσία του WPK βασίζεται στην επιστήμη, το ίδιο και η νίκη του.
Σήμερα, με το υψηλό πνεύμα του ότι έχουμε γιορτάσει την 75η ιδρυτική επέτειο της
Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και την 70ή επέτειο της νίκης στον Απελευθερωτικό Πόλεμο της Πατρίδας ως μεγάλες πολιτικές γιορτές των νικητών, ο λαός μας εντείνει τη γενική πορεία προς τα εμπρός για να φέρει τη μάχη αυτού του σημαντικού έτους σε επιτυχή ολοκλήρωση.
Το κόμμα μας θα συνεχίσει να οδηγεί δυναμικά την οικοδόμηση του σοσιαλισμού του δικού μας χαρακτήρα σε μια νέα φάση συνεχούς ανάπτυξης, ενώ θα εμμένει σταθερά στην πολιτική “πρώτα ο λαός” ως κύριο τρόπο σοσιαλιστικής πολιτικής, και θα επιτύχει οπωσδήποτε την επιτυχία και τη νίκη στην ιερή υπόθεση της πραγματοποίησης του λαϊκού ιδεώδους της ανεξαρτησίας με την ενωμένη δύναμη ολόκληρου του κόμματος και του λαού.
Σύντροφοι,
Σήμερα, ο κόσμος πέφτει για άλλη μια φορά στη δίνη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές, και η στρατιωτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην κορεατική χερσόνησο, το πιο σοβαρό θερμό σημείο σε αυτόν τον πλανήτη, τρέχει προς μια κρίσιμη φάση πυρηνικού πολέμου.
Οι ΗΠΑ και οι οπαδοί τους δημιουργούν εντατικά επιθετικά στρατιωτικά μπλοκ στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού εναντίον χωρών όπως η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία- αντλούν ακόμη και δυνάμεις από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, και με αυτόν τον τρόπο ωθούν το περιβάλλον ασφαλείας της περιοχής στα άκρα.
Τον περασμένο Απρίλιο, οι ΗΠΑ επινόησαν μια Διακήρυξη της Ουάσινγκτον, ένα πρόγραμμα πυρηνικής αντιπαράθεσης κατά της ΛΔΚ. Επίσης, η συνάντηση της “Πυρηνικής Συμβουλευτικής Ομάδας” μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συνωμότησε για τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της ΛΔΚ. Η ομάδα αυτή θα αποτελέσει το πρωτότυπο της “Τριμερούς Πυρηνικής Συμμαχίας” μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Τον Αύγουστο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν σύνοδο κορυφής στο Καμπ Ντέιβιντ και διατύπωσαν, περιέγραψαν λεπτομερώς και επισημοποίησαν το σχέδιο για την πρόκληση πυρηνικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο εισβολής, οι ΗΠΑ αποστέλλουν συχνά τα στρατηγικά τους μέσα, όπως πυρηνικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, πυρηνικά αεροπλανοφόρα και πυρηνικά υποβρύχια στην κορεατική χερσόνησο και τα περίχωρά της, και διεξάγουν αδιάκοπα πρακτικά πολεμικά γυμνάσια, στη μεγαλύτερη κλίμακα που έχει γίνει ποτέ, κινητοποιώντας όχι μόνο τον προωθημένο στρατιωτικό εξοπλισμό και τις δυνάμεις στο επιχειρησιακό θέατρο της κορεατικής χερσονήσου, αλλά και τη διαστημική δύναμη από την ηπειρωτική χώρα τους και τις δυνάμεις των δορυφορικών κρατών τους που συμμετείχαν στον πόλεμο της Κορέας.
Υπό το πρίσμα αυτής της σοβαρής κατάστασης, το Κόμμα μας υπερασπίζεται αποφασιστικά την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της χώρας και του λαού, αποτρέποντας τις απερίσκεπτες στρατιωτικές προκλήσεις των εχθρικών δυνάμεων με την άσκηση δύναμης και ισχύος, σύμφωνα με την αρχή της σκληρής γραμμής για σκληρή γραμμή και της κατά μέτωπο αναμέτρησης.
Και στο μέλλον, επίσης, θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία της δίκαιης δύναμης που εξουδετερώνει την αδικία και θα συμβάλλουμε ενεργά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας του κόσμου και στην υλοποίηση της πραγματικής διεθνούς δικαιοσύνης.
Σύντροφοι,
Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο σεβαστός μας σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στο Ρωσική Ομοσπονδία και μέσω της επίσκεψής του ενθάρρυνε και ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τον δίκαιο αγώνα των προοδευτικών λαών για την υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και των στρατηγικών τους συμφερόντων από τις στρατιωτικές απειλές και τις παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας σε όλες τις χώρες και τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στη γκανγκστερική στρατηγική των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία και σε όλα τα επαναστατικά κόμματα που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων στην ύπαρξη και την ανάπτυξη.
Θα ήθελα επίσης να εκφράσω ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο, τα οποία παρέχουν ειλικρινή υποστήριξη και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Κόμματος και του λαού μας για τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και την επίτευξη της συνολικής ανάπτυξης του σοσιαλισμού.
Όπως και στο παρελθόν, το WPK θα συνεχίσει να αγωνίζεται πλάι-πλάι με τα κόμματα των σοσιαλιστικών χωρών στον αγώνα για την επίτευξη της υπόθεσης του σοσιαλισμού και της υπόθεσης της ανεξαρτησίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και θα ενωθεί σταθερά με όλα τα επαναστατικά κόμματα και τα προοδευτικά κόμματα, που επιδιώκουν την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη, και θα προωθήσει δυναμικά την υπόθεση της παγκόσμιας ανεξαρτησίας.
Σας ευχαριστούμε.

Πηγή

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *