Χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 6ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας.

Η «Επαναστατική Ενοποίηση» απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο 6ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι σε αυτή την τόσο περίπλοκη για την χώρα σας και για τις παγκόσμιες εξελίξεις συγκυρία διεξάγεται το 6ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας. Γνωρίζουμε καλά την ιστορική σημασία της ακλόνητης δράσης των συντρόφων μας στην Πολωνία, οι οποίοι, συνεχίζοντας τις πιο λαμπρές επαναστατικές παραδόσεις του πολωνικού λαού, εντείνουν τις προσπάθειές τους στην επαναστατική θεωρία και πράξη, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η κυριαρχία της ολιγαρχίας του κεφαλαίου στη χώρα.

Οι ιδεολογικοπολιτικές δυνάμεις της ολιγαρχίας, της κληρικαλικής σκοταδιστικής ακροδεξιάς, από κοινού με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες, εξαπολύουν αλλεπάλληλες αντικομμουνιστικές επιθέσεις, αμαυρώνουν συστηματικά τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού, καλλιεργούν τον αντισοβιετισμό που τον μετεξελίσσουν σήμερα σε ρωσοφοβία, διαδίδουν τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία, ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλιστικού άξονα, σε έδρα στρατιωτικών βάσεων και επιθετικών υποδομών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο συνεπής αγώνας των Πολωνών συντρόφων μας έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω του κομβικού και στρατηγικού ρόλου της χώρας σε συνθήκες του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τους πολωνούς συντρόφους μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού, ώστε οι χώρες μας να απαλλαγούν από τον επιθετικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ και από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές βάσεις, ώστε να επιτευχθεί τάχιστα έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση – φυλακή λαών.

Από κοινού με το αδελφό κόμμα της Πολωνίας και πολλά άλλα κόμματα και οργανώσεις του κόσμου, αναπτύσσουμε μετωπικό αγώνα στις χώρες μας και διεθνώς κατά της νεοαποικιοκρατίας, κατά του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μαζί με όλες της προοδευτικές αντιιμπεριαλιστικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις. Θεωρούμε ότι η ήττα του ιμπεριαλιστικού άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ και η νίκη του πόλου των αντιιμπεριαλιστικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στην Κορεατική χερσόνησο, στην Ταϊβάν και σε όλα τα εν ενεργεία και εν δυνάμει μέτωπα αυτού του πολέμου, είναι αναγκαίος όρος για να κατακτήσουν οι λαοί εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και τη δυνατότητά τους να δρομολογήσουν επαναστατική σοσιαλιστική προοπτική για ισότιμες σχέσεις σε ένα κόσμο ειρήνης, με προκοπή και ευημερία.

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας!

Ζήτω ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και η διεθνιστική αλληλεγγύη!

Ζήτω η Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα!

Ζήτω η φιλία των λαών!

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός!

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Συλλογικότητα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ», Ελλάδα.

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *