Χαιρετισμός Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ στη συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας (Π.Α.Π.), το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Καλησπέρα σας. Εκ μέρους του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση να παρακολουθήσουμε την έναρξη του συνεδρίου Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας. Όπως γνωρίζετε, χθες ο ελληνικός λαός γιόρτασε την επέτειο των 50 ετών από την αντιφασιστική – αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη δικτατορία.
Εκείνες τις ημέρες, οι φοιτητές που προέταξαν τα στήθη τους απέναντι από τα τανκ του φασισμού, έγραψαν έξω από τις πόρτες του Πολυτεχνείου το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ, ΈΞΩ το ΝΑΤΟ». Θεωρούμε το σύνθημα αυτό επίκαιρο, καθώς ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας μέσω του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου και γενοκτονία κατά της Παλαιστίνης μέσω του σιωνιστικού άπαρτχάιντ. Οι συνεργάτες του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας παρέχουν χρήματα, όπλα, στρατιωτική εκπαίδευση, χρήση των εγχώριων νατοϊκών βάσεων και συμμετέχουν στις παράνομες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες επιδεινώνουν επίσης την οικονομική κρίση που μαίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, προσπαθούμε να συμβάλλουμε ώστε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του τόπου μας να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του με στόχο:
– να δυναμώσει η γραμμή της ΗΤΤΑΣ του αμερικανονατοϊκού άξονα από ταξική – αντι ιμπεριαλιστική σκοπιά
– να λάβουμε πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό
– να συμβάλλει στην οικοδόμηση μαζικού-λαϊκού- αντινατοϊκού κινήματος απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τα εγχώρια αποκρυσταλλώματά του, για να αποδεσμευθεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ τονίζει την ανάγκη κοινής δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οργανώσεις που συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη της Π.Α.Π. στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η ιστορία έχει δείξει πως οι ιμπεριαλιστές μπορούν να ηττηθούν όταν ενωνόμαστε εναντίον τους.
Έτσι, θα συμβάλλουμε και εμείς από το δικό μας μετερίζι να γίνει πράξη η διαχρονική κραυγή αντίστασης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα:
«ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ: ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.»
NO PASARAN!
VENCEREMOS!

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *