Με μαζικό και δυναμικό χαρακτήρα ολοκληρώθηκε η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα από τον Σταθμό της Καλλιθέας στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη εις ένδειξη τιμής στον ηρωικό αγώνα του Κόκκινου Στρατού αλλά και δοσμένη στα επίδικα του σήμερα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη και την σύμφωνη γνώμη οργανώσεων του κομμουνιστικού και αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και έλαβε διεθνιστικό χαρακτήρα μέσα από τους χαιρετισμούς για την υποστήριξη της κινητοποίησης που έστειλαν συλλογικότητες και αγωνιστές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα η Nadezhda Sablina του Αντιμπεριαλιστικού Μετώπου Λευκορωσίας, ο Alexei Albu από την κομμουνιστική οργάνωση «Borotba», το Κίνημα της 23ης Σεπτέμβρη (Βουλγαρία) και η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).

Την πρωτοβουλία για την 9η Μάη στήριξαν πολιτικά και οργανωτικά ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», η Κίνηση Κομμουνιστών «Εργατικός Αγώνας», ο Σύλλογος Διάδοσης Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάνης Κορδάτος», η Επαναστατική Ενοποίηση, η Αντί ΝΑΤΟ δράση, η Παρέμβαση, η Λαϊκή Δράση Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές/αγωνίστριες.

Σε συμμετοχή στην πορεία κάλεσαν η Εργατική Ομάδα Τ-34, το Αντι-ιμπεριαλιστικό Μέτωπο (Τομέας Ελλάδας) η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση (ΚΕΔ), η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπόταχτη Αριστερά (ΛΑΕ-ΑΑ).

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:00 στον Σταθμό Καλλιθέας και η διαδήλωση στις 19:00.

Στη διαδήλωση πορεύτηκαν τρία μπλοκ, της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη, της Λαϊκής Ενότοτητας – Ανυπότακτη Αριστερά και της Παγκόσμιας Αντι-ιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας, ενώ οι υπόλοιπες συλλογικότητες που κάλεσαν στην διαδήλωση ως επί το πλείστον συμμετείχαν στο πανό της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη.

200-250 αγωνιστές-αγωνίστριες, εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες πορεύτηκαν μέχρι το μνημείο με συνθήματα για την Ήττα του Νατοϊκού Άξονα σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, με συνθήματα τιμής,μνήμης και αγώνα για τον Κόκκινο Στρατό, την εγχώρια αντίσταση (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ), για να φύγουν οι βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ από την χώρα, για την ταύτιση του Ναζισμού με τον Ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό.

Όταν η διαδήλωση κατέφθασε στο μνημείο, δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες την περίμεναν και υπήρξε παραμονή στο μνημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από την Πρωτοβουλία για την 9η Μάη, την Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών Αγωνιστών και κατάθεση λουλουδιών από την Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά.

Σε πνεύμα συγκίνησης ο συγκεντρωμένος κόσμος στο μνημείο τραγούδησε το «Επέσατε Θύματα» σε ένδειξη τιμής στους ήρωες του Κόκκινου Στρατού, ενώ φωνάχθηκαν συνθήματα τιμής, μνήμης και αγώνα.

Έπειτα, η διαδήλωση συνεχίστηκε με κατεύθυνση την Καλλιθέα, ενώ πολύ όμορφη στιγμή ήταν τα κοινά συνθήματα που φωνάχθηκαν και από Ρώσους πρόσφυγες και μετανάστες όταν η διαδήλωση συναντήθηκε μαζί τους, ενώ δεν έλειψαν και χειροκροτήματα Καλλιθεώτικου κόσμου από τα μπαλκόνια του.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε μαζικά και δυναμικά στον Σταθμό της Καλλιθέας, από όπου ξεκίνησε.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και τις επιτακτικά αναγκαίες κινήσεις τιμής, μνήμης και αγώνα για την επέτειο των 80 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Όλοι και Όλες στην μεγάλη διαδήλωση για τα 76 χρόνια από την Νάκμπα και στο μπλοκ για την ήττα του ΝΑΤΟ που θα διαμορφωθεί!

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ !

ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ !

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ !

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *