10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 17:30.

Μια δεκαετία από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η πάλη κατά του φασισμού είναι ακόμα πιο επίκαιρη από τα προηγούμενα χρόνια. Κυρίως για δύο λόγους, αφενός γιατί η δράση των ακροδεξιών φασιστών έχει ενταθεί στη χώρα μας και ευρύτερα στις χώρες του ευρωατλαντικού άξονα, επανεμφανιζόμενη στο προσκήνιο με σχήματα όπως οι «Σπαρτιάτες» στη Βουλή, ενός μορφώματος του φυλακισμένου εγκληματία χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στο δήμο της Αθήνας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αφετέρου, ο συντονισμός της μαύρης διεθνούς των φασιστών, η δράση της υπό την προστασία του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου και των πατρόνων του σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και εν γένει στη λεγόμενη «συλλογική Δύση» αποδεικνύουν ότι ο φασισμός και ο πόλεμος πάνε χέρι-χέρι και αποτελούν την έσχατη λύση όταν ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί με «ειρηνικό» τρόπο να λύσει τα προβλήματά του.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν που κατέβασε στο δρόμο κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, η οργή της νεολαίας και του λαού υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε δίωξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα τόσο ενάντια στη ναζιστική συμμορία, όσο και ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που ανέχονταν την δράση της και την άφηναν ατιμώρητη άρχισε να διαμορφώνεται. Είναι όμως αυτό αρκετό όταν δεν καταδεικνύονται οι αιτίες και οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, για την επανεμφάνιση, άνοδο, χρηματοδότηση, εξοπλισμό, εκπαίδευση των ναζί φασιστών και των ταγμάτων εφόδου τους στην πατρίδα μας και ευρύτερα; Θυμόμαστε τη δολοφονία πριν λίγο καιρό φιλάθλου της ΑΕΚ από οργανωμένους Κροάτες φασίστες, συμπολεμιστές των Ουκροναζί του τάγματος Αζόφ.

Όσο δεν καταδεικνύεται η κοινή ΝΑΤΟική μήτρα όλων αυτών των μορφωμάτων και η συστηματική εργαλειοποίηση του φασισμού από τον επιτιθέμενο στον εν εξελίξει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ιμπεριαλιστικό άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ο επιφανειακός και αφηρημένος αντιφασιστικός αγώνας, παρά τη δυναμικότητά του, θα έχει κοντά ποδάρια. Ο αντιφαστιστικός αγώνας οφείλει να οργανικό στοιχείο του συνεπούς πατριωτικού και διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον νεοαποικιακό ζυγό ΝΑΤΟ-ΕΕ, η συνέπεια του οποίου συνδέεται οργανικά με την προοπτική της επανάστασης, του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού Ενάντια στον οπορτουνισμό, που υπηρετεί τον ιμπεριαλιστικό άξονα με τον φερετζέ των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα σε ιμπεριαλιστές και αντιιμπεριαλιστές, ανάμεσα σε φασίστες όργανα του ιμπεριαλισμού και αντιφασίστες. Ενάντια στην αντιδραστική πολιτική κάθε κυβέρνησης που διευκολύνει τη φασιστική δράση και εξοπλίζει ναζιστικά καθεστώτα, όπως σήμερα την Ουκρανία, την ώρα που η χώρα και ο λαός της καταστρέφεται από πυρκαγιές και πλημμύρες με τις εγκληματικές ενέργειες και παραλήψεις της κυβέρνησης της ΝΔ, από τις αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με αποκορύφωμα το προς ψήφιση νομοσχέδιο που εντατικοποιεί την εκμετάλλευση της εργασιακής δύναμης και τσακίζει τις όποιες εναπομείνασες συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Αναγκαία συνθήκη για να σηκώσει κεφάλι ο κόσμος της εργασίας είναι το τσάκισμα τόσο του φασισμού, όσο και του ιμπεριαλισμού. Αυτά πάνε μαζί, το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο. Ένα μεγάλο μέτωπο εντός του οποίου θα σφυρηλατείται η ενότητα του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης απέναντι στον ιμπεριαλισμό για την ήττα του ΝΑΤΟ, την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης (που είναι τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού), τον φασισμό, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, με προοπτική την κοινωνική απελευθέρωση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, κάθε προοδευτικό άνθρωπο στην αντιφασιστική διαδήλωση τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 17:30 στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Συλλογικότητα Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *