Απορρίπτουμε τη μονομερή διάλυση της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Κάλεσμα για ανασυγκρότηση

PRCF [Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία]

Σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από μια ολομέλεια όλων των μελών της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (που ιδρύθηκε το 2013, της οποίας το PRCF είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη) και μετά από περίπου δύο ώρες συζήτησης, όπου, ωστόσο, δεν προέκυψε πλειοψηφία που θα πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση, η καταληκτική ομιλία του συντρόφου Γιώργου Μαρίνου αποφάσισε μονομερώς τη διάλυση της Πρωτοβουλίας. Προστέθηκε ότι πλέον θα απαγορεύεται η χρήση των διακριτικών ή του εμβλήματος της Πρωτοβουλίας. Η απόφαση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Καθώς η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια πλατφόρμα ζουμ, ήταν τεχνικά αδύνατο να διαμαρτυρηθεί κανείς για αυτή την κατάφωρα αντιδημοκρατική πράξη. Ο σύντροφός μας, Boris Differ, ρώτησε μάλιστα γραπτώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης “Γιατί δεν γίνεται ψηφοφορία γι’ αυτό;”. Η μόνη απάντηση ήταν ότι δεν θα γινόταν δεύτερος γύρος. Στη συνέχεια, η διεξαγωγή της γραπτής συζήτησης διακόπηκε.

Όποιες και αν είναι οι πιθανές διαφωνίες σε διεθνές επίπεδο, ιδίως η αναγνώριση της σημασίας της σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία, πιστεύουμε ότι δεν δικαιολογείται να καταστραφούν τα διεθνή μέσα αγώνα, που χτίστηκαν με αγώνες και εμπιστοσύνη που αποκτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε τα κόμματα της Πρωτοβουλίας, τα οποία αιφνιδιάζονται από αυτή τη σκληρή διάλυση, να επικοινωνήσουν μαζί μας για να σκεφτούμε από κοινού πώς θα συνεχίσουμε καλύτερα τον διεθνή αγώνα που σχετίζεται με την κομμουνιστική δραστηριότητα στη βάση του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, χωρίς στο ελάχιστο να αντιτίθεται στον κομμουνιστικό διεθνισμό, καθώς και στην ευρεία ανάπτυξη ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Για το PRCF και τη Διεθνή Επιτροπή του PRCF.

Πηγή

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *