Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρακωρύχους και τους εργαζόμενους στην ενέργεια, στην γειτονική μας χώρα την Βουλγαρία, όπου εδώ και 9 ημέρες δίνεται μάχη για τη διατήρηση των υπολειμμάτων της Βουλγαρικής βιομηχανίας ενέργειας.
Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στον τομέα της εξόρυξης που έχουν γίνει ποτέ, ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου διαμαρτυρόμενοι εργάτες απέκλεισαν δρόμους και βασικά σημεία της χώρας, αντιδρώντας στα σχέδια για το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων άνθρακα Pernik, Kyustendil και Stara Zagora.
Στις 2 Οκτωβρίου, την τέταρτη ημέρα των διαδηλώσεων, ανθρακωρύχοι και εργαζόμενοι από το Bobov Dol έσπασαν με επιτυχία τα μπλόκα της αστυνομίας και μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο Struma. Εργάτες στα ορυχεία και το Maritza-East 2″ κρατούν για 4η ημέρα τον αυτοκινητόδρομο Trakia ενώ έκλεισαν και τον δρόμο των φορτηγών σε δύο νέα μπλόκα κοντά στη Stara Zagora και το Rantnebo.
Στηρίζουμε τους συντρόφους μας του κινήματος 23ης Σεπτέμβρη (Движение “23 септември”) στον αγώνα που δίνουν μαζί με τους απεργούς εργάτες για τα δίκαια αιτήματά τους.
ΚΑΤΩ τα χέρια από τα ορυχεία που κατασκευάστηκαν και ανήκουν στον βουλγαρικό λαό!
ΟΧΙ στη διακοπή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την καταστροφή της ζωής ολόκληρων περιφερειών που θα οδηγήσει χιλιάδες εργάτες στην ανεργία!
Κάτω τα μονοπώλια της «πράσινης» ενέργειας
Νίκη για τους μεταλλωρύχους!

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *