Ψήφισμα καταδίκης απόπειρας τρομοκράτησης μέλους της “Επαναστατικής Ενοποίησης”

Το βράδυ της παραμονής της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της έναρξης του διεθνούς συνεδρίου της ΠΑΠ (Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας), συνάδελφός έλαβε απειλητικό σημείωμα κάτω από το σπίτι του γραμμένο στην ουκρανική γλώσσα, με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο που έκλεινε με το ναζιστικό επιφώνημα “Sieg Heil”.

Γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες φασιστικών και παρακρατικών επιθέσεων σε βάρος αριστερών αγωνιστών φοιτητών που δίνουν αγώνες μέσα και έξω από τις σχολές για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε πανελλαδικό επίπεδο, αύξηση περιστατικών επιθέσεων από φασίστες, συνθήκη που καθόλου τυχαία δεν είναι αν αναλογιστούμε την ολοένα και μεγαλύτερη πρόσδεση της κυβέρνησης και του κράτους στο άρμα του ευρωατλαντισμού και την ανοχή και την κάλυψη τους σε κάθε λογής φασίστες. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν επίθεση στο αντιιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό και νεολαιίστικο κίνημα της χώρας μας.

Ο λαός έχει χαραγμένο στην ιστορία του την πάλη ενάντια στον φασισμό και στην ακροδεξιά. Οι αντιφασιστικοί αγώνες λαού και νεολαίας έχουν καταφέρει και έχουν στείλει την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας στο Εφετείο αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Δεν θα αφήσουμε ούτε στιγμή το φίδι του φασισμού να κάνει την επανεμφάνισή του. Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, θα στείλουμε τον φασισμό εκεί που του αρμόζει. Πίσω στις τρύπες τους!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο μας και καταδικάζουμε κάθε φασιστική και παρακρατική επίθεση απέναντι σε αγωνιστές!

ΦΣ Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *