Ανακοίνωση Δ.Σ. Συλλόγου Μαρξιστικής Σκέψης «Γ. Κορδάτος»

Αλληλεγγύη στους συντρόφους της Συλλογικότητας για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας!

Καταγγελία της φιλοϊμπεριαλιστικής φασιστικής παρακρατικής τρομοκρατίας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μαρξ. Σκέψης «Γ. Κορδάτος» καταγγέλλει με τον πιο ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης συντρόφου της Συλλογικότητας για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της έναρξης του συνεδρίου της ΠΑΠ (Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας). Επιπλέον, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή μας στους συντρόφους που δέχτηκαν τις παρακρατικές αυτές απειλές.

Είναι χρέος κάθε οργάνωσης ή συλλογικότητας της ριζοσπαστικής, κομμουνιστικής Αριστεράς, αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό αυτών που στοχοποιεί ο εγχώριος και διεθνής (φιλο)ιμπεριαλιστικός νεοναζισμός και νεοφασισμός, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει ακριβώς λόγω της συνεπούς αντιιμπεριαλιστικής και αντιφασιστικής δράσης των συντρόφων.

Επισημαίνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συντρόφους που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού για την Ήττα του ΝΑΤΟ, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχου τύπου σωματική επίθεση σε μέλος της συλλογικότητας Λαϊκής Δράσης – Ομάδας Κομμουνιστών/Αγωνιστών.

Είναι αναγκαίο να γίνει αντιληπτή από όλους μας η σύνδεση μεταξύ:

  • της κλιμάκωσης της καπιταλιστικής κρίσης/ύφεσης διεθνώς, και ειδικότερα στην παρακμάζουσα ΕΕ, και ακόμη περισσότερη στη χώρα μας,
  • της αύξησης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και του πολέμου απέναντι στις χώρες εκείνες που αντιστέκονται και αμφισβητούν την παγκόσμια ηγεμονία του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, όπως συμβαίνει με τον ρωσονατοϊκό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας,
  • και της εργαλειοποίησης του νεοφασισμού/νεοναζισμού από τον ιμπεριαλισμό και τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με ακραίο παράδειγμα τη φιλοναζιστική κυβέρνηση που προέκυψε στο Κίεβο μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014.

Μόνο τότε θα μπορέσουμε να χαράξουμε πραγματικά πολιτική γραμμή που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων της χώρας μας και διεθνώς.

Γεγονότα σαν αυτό που καταγγέλλει η Συλλογικότητα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας προσφέρουν επιπλέον αποδείξεις, και μάλιστα στην ίδια τη χώρα μας, ότι η αντιφασιστική, αντιναζιστική και αντιιμπεριαλιστική πλευρά του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι προσχηματική, αλλά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η εναντίωση στη «ρωσική εισβολή» στην Ουκρανία έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε κριτήριο αποδοχής από το κυρίαρχο πολιτικό και μιντιακό σύστημα, αντίστοιχο με το παλιότερο της «καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται». Η πίεση αυτή φαίνεται να έχει πετύχει τα αποτελέσματά της αν κρίνουμε από τον κυρίαρχο στην ελληνική κομμουνιστική Αριστερά (συμπεριλαμβανομένου δυστυχώς τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΝΑΡ) «ισαποστακισμό» ως πολιτική στάση έναντι του ρωσονατοϊκού πολέμου στην Ουκρανία.

Για όσους αντιστέκονται στη μονοφωνία αυτή και αγωνίζονται έμπρακτα για την ήττα των ιμπεριαλιστών «μας», της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στους οποίους είναι εξαρτημένη η χώρα μας, φαίνεται ότι προορίζεται η «δοκιμή» παρακρατικών μεθόδων που έρχονται από το μαύρο ιστορικό παρελθόν της χώρας μας (που αποτελεί, όμως, αδιαμφισβήτητο παρόν στην Ουκρανία…).

Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στον κενό. Κανείς μας δεν τρομοκρατείται, παρά μόνο ενισχύεται η πίστη μας για την ορθότητα της πολιτικής μας γραμμής, και η αποφασιστικότητά μας για ανένδοτο ενωτικό αγώνα ενάντια στον φασισμό και στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που τον θρέφει και τον στρέφει ενάντια στους λαούς και τους αγωνιστές.

Πηγή

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *