Αλληλεγγύη στους Έλληνες συντρόφους που δέχονται επίθεση για τις αντιιμπεριαλιστικές τους δραστηριότητες!

Γιατί οι φασίστες τραμπούκοι επέλεξαν την παραμονή του συνεδρίου της Πλατφόρμας μας για να εκτοξεύσουν απειλές σε ένα μέλος της οργανωτικής ομάδας;

Το Κομμουνιστικό κόμμα Μεγάλης Βρετανίας (CPGB-ML) επιθυμεί να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι πρόσφατα δέχτηκαν μια άνανδρη απόπειρα τρομοκράτησης ενός μέλους της οργάνωσής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συλλογικότητας Αγώνα για την Επαναστατική Ενοποίηση της Ανθρωπότητας στην Αθήνα: “Την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της έναρξης του συνεδρίου της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας (Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2023), ο σύντροφός μας βρήκε κάτω από την εξώπορτά του ένα απειλητικό σημείωμα γραμμένο στα ουκρανικά και που τελείωνε με τον ναζιστικό χαιρετισμό “Sieg Heil”.

“Ο σύντροφός μας είναι καλά και παραμένει υπό προστασία. Αλλά αυτού του είδους οι απειλές ξυπνούν μνήμες από τις πιο σκοτεινές εποχές της τρομοκρατίας του βαθέος κράτους.

“Σε μια περίοδο όπου ο εν εξελίξει Γ παγκόσμιος πόλεμος κλιμακώνεται ραγδαία με τα μέτωπα της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης να φλέγονται και νέα μέτωπα να ετοιμάζονται να ανοίξουν από τον ευρωατλαντισμό, με εκπροσώπους την φασιστική Νότια Κορέα και το κράτος μαριονέτα του ιμπεριαλισμού, την Ταϊβάν, οι κρατικές-παρακρατικές ενέργειες τρομοκράτησης ασφαλίτικου τύπου ενάντια σε συλλογικότητες και αγωνιστές που προσπαθούν μέσω της δράσης τους και των μετωπικών κινήσεών τους, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να στρέψουν τις κάννες προς το κύριο αντίπαλο θα εντείνονται, πόσο μάλλον επ’ αφορμή συνδιασκέψεων με ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό προσανατολισμό, όπως αυτός της Παγκόσμιας αντιιμπεριαλιστικής πλατφόρμας.

“Δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από το υποτακτικό ελληνικό κράτος και τους παρακρατικούς του μηχανισμούς πέρα από την συμβολή τους στη προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας και διεθνώς.

Καλούμε τους συναγωνιστές, φίλους αλλά και κάθε δημοκράτη άνθρωπο να δημοσιοποιήσει την καταγγελία του συμβάντος.

Οι λαϊκοί αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται.

Η νίκη των δυνάμεων του σοσιαλισμού, του αντιιμπεριαλισμού και η ήττα του βασικού αρωγού, χορηγού και εξαγωγέα φασισμού στον κόσμο, του ΝΑΤΟ, είναι βέβαιη.”

Εμείς στο CPGB-ML επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη συνέχιση αυτού του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα στο πλευρό των Ελλήνων συντρόφων μας, ανεξάρτητα από τις απειλές και τις ψευδείς κατηγορίες που χρησιμοποιούνται για να προσπαθήσουν να μας φιμώσουν – όπως δείχνει η πρόσφατη σύλληψη συντρόφων του κόμματός μας με την κατηγορία της “υποκίνησης φυλετικού μίσους” κατά τη διανομή ενός αντι-σιωνιστικού φυλλαδίου.

Η απειλή κατά των Ελλήνων συντρόφων μας, οι οποίοι ωστόσο προχώρησαν στη διοργάνωση ενός πολύ επιτυχημένου συνεδρίου της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στην Αθήνα, καταδεικνύει την αυξανόμενη καταστολή και τον εκφοβισμό του κινήματός μας σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η συνδιάσκεψη αυτή εξέδωσε επίσης μια ισχυρή δήλωση υποστήριξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και κατά του σιωνισμού, της ιδεολογίας του ιμπεριαλιστικού καθεστώτος ανδρείκελου στη Μέση Ανατολή.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε ουσιαστική αντίσταση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από εδώ και στο εξής θα προκαλέσει αναπόφευκτα μια απάντηση από τους ιμπεριαλιστές, καθώς η οικονομική τους κρίση βαθαίνει και η κίνησή τους προς όλο και περισσότερο πόλεμο εντείνεται.

Ως κομμουνιστές, ως αντιιμπεριαλιστές και ως διεθνιστές, στεκόμαστε ενωμένοι ενάντια σε αυτές τις τακτικές εκφοβισμού, οι οποίες στην πραγματικότητα δείχνουν πόσο απειλημένοι αισθάνονται οι εξουσιαστές μας όταν έρχονται αντιμέτωποι με την υπεράσπιση της Παλαιστινιακής υπόθεσης από τους εργαζόμενους και με τις κοινές μας προσπάθειες για την ήττα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής – και των στρατιωτικών, οικονομικών και προπαγανδιστικών πολέμων της εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ειδικότερα.

No Pasaran! Ο προλεταριακός διεθνισμός και ο αντιιμπεριαλισμός θα νικήσουν!

Ο λαός, ενωμένος, δεν θα ηττηθεί ποτέ!

Πηγή

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *