Δήλωση στήριξης του μετωπικού αγώνα των συντρόφων μας από το NKPJ και τη SKOJ στις επερχόμενες εκλογές.

Σε συνθήκες κλιμάκωσης του τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, η επιθετικότητα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού εντείνεται σταθερά. Η επιθετικότητα αυτή λαμβάνει πολλαπλές μορφές: από τις έγχρωμες «επαναστάσεις» (και τις απόπειρές τους), μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Παράλληλα με τα ήδη ενεργά μέτωπα, αρκετές φαινομενικά παγωμένες συγκρούσεις βρίσκονται στα πρόθυρα αναζωπύρωσης. Σε όλο τον κόσμο, τα κατεχόμενα προτεκτοράτα των ΗΠΑ ετοιμάζονται προκειμένου να υπηρετήσουν έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν της Ουκρανίας στην αντιρωσική εκστρατεία του ΝΑΤΟ. Στην Ασία, τα καθεστώτα-μαριονέτες της κατεχόμενης Νότιας Κορέας και της Ταϊπέι προετοιμάζονται για πόλεμο εναντίον της ΛΔ Κορέας και της ΛΔ Κίνας, αντίστοιχα. Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ευρώπη, όπου το καθεστώς Κούρτι, με την πλήρη υποστήριξη της KFOR, διώκει συστηματικά τον σερβικό πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις εναντίον του, προκειμένου να προκαλέσει μια απάντηση που θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως casus belli για μια ολοκληρωτική επίθεση εναντίον της Σερβίας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η αστική κυβέρνηση της Σερβίας αποδεικνύει μέρα με τη μέρα όχι μόνο την αδυναμία της να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα του σερβικού λαού, αλλά και την αδυναμία της να εγγυηθεί ακόμη και τη φυσική ασφάλεια των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων. Ενώ η πλειονότητα του πληθυσμού τρέφει σαφή αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα, το κυβερνών SNS δεσμεύει τη χώρα σε μια «ευρωπαϊκή πορεία» ολοκλήρωσης, πολιτικές την ουσία των οποίων αποκρύπτει με τη χρήση αντιδυτικής ρητορικής προκειμένου να κατευνάσει την εκλογική του βάση. Και ενώ αυτό το κρυφο-ευρωατλαντικό κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, η αντιπολίτευση αποτελείται από κόμματα που υποστηρίζουν ανοιχτά την πλήρη υποταγή στην ΕΕ, πολλά από αυτά προερχόμενα από ΜΚΟ που παρουσιάζονται ως αυτοφυείς και χρηματοδοτούμενες από ΗΠΑ-ΕΕ μετατρέπονται σε πολιτικά κόμματα ή σε συνασπισμούς κομμάτων.

Με την απειλή του ιμπεριαλιστικού πολέμου να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για οργανική σύνδεση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα με τον αγώνα για τη σοσιαλιστική επανάσταση και τον κομμουνισμό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οποιοιδήποτε στόχοι, αντιαποικιοκρατικοί, αντιιμπεριαλιστικοί, εθνικοαπελευθερωτικοί, εθνικής ανεξαρτησίας, αντιφασιστικοί κ.λπ. μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικά και με συνέπεια από επαναστατικά μέτωπα στα οποία οι κομμουνιστές παίζουν ηγετικό και αποφασιστικό ρόλο, εάν και εφόσον οι στόχοι αυτοί συνδέονται οργανικά με την επαναστατική προοπτική του σοσιαλισμού, μέσω μεταβατικών μεταρρυθμίσεων σοσιαλιστικού χαρακτήρα.

Σήμερα καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ να δημιουργηθούν, να αναπτυχθούν, να συντονιστούν και να οργανωθούν οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του κόσμου σε ένα νικηφόρο μέτωπο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Ειδικά εκεί όπου η καρδιά του επαναστατικού κινήματος χτυπάει πιο δυνατά, στις χώρες που βρίσκονται στα πρόθυρα ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων. Η ήττα του επιτιθέμενου άξονα υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αναγκαίος όρος για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας και επομένως για τις νίκες του επαναστατικού κινήματος.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι του πλανήτη μας καλούνται σήμερα να αναλογιστούν ποιες συνέπειες μπορεί να έχει μια νίκη του επιτιθέμενου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ιμπεριαλιστικού άξονα, όχι μόνο για το επαναστατικό κίνημα, αλλά και για την ίδια την επιβίωση της ανθρωπότητας. Μόνο με τον υποδειγματικό, πρωτοπόρο και ηγετικό ρόλο των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων μπορεί ο μετωπικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας να έχει βάση και μέλλον, μόνο η προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης μπορεί να δώσει στρατηγικό βάθος και νικηφόρα πνοή στον αντιιμπεριαλισμό και τον αντιφασισμό.

Πιστεύουμε ότι σε αυτήν τη κρίσιμη συγκυρία για τη Σερβία, είναι επιτακτική η ανάγκη ενός τακτικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου με επικεφαλής τους κομμουνιστές. Πιστεύουμε ότι οι σύντροφοί μας από το NKPJ και τη SKOJ είναι απόλυτα ικανοί και έτοιμοι να παίξουν τον αποφασιστικό ρόλο της διαμόρφωσης ενός τέτοιου μετώπου, διατηρώντας την οργανωτική και θεωρητική τους αυτονομία, ώστε να συνδέσουν οργανικά τον μετωπικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα με τον επαναστατικό αγώνα για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Εμπιστευόμαστε πλήρως τις ικανότητές τους και τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις επερχόμενες εκλογές.

Ήττα στον ιμπεριαλιστικό άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ!

Νίκη στις δυνάμεις του αντιιμπεριαλισμού και του σοσιαλισμού στη Σερβία, στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο!

Νίκη στους συντρόφους μας από το NKPJ και τη SKOJ!

 

«Επαναστατική Ενοποίηση» Ελλάδα,

Μέλος της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας

Από epanen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *