Τι να κάνουμε με τον φασισμό;

(επικαιροποιημένο 7 Δεκεμβρίου)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ [ΚΕΚΡ]: Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, στην XXIII Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη (Τουρκία), όπως και πριν από ένα χρόνο, εκφράστηκαν δύο βασικές απόψεις για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ντονμπάς και την Ουκρανία. Αντίστοιχα, οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν σε δηλώσεις που υπογράφηκαν από τα κόμματα που συμμερίζονται αυτές τις εκτιμήσεις. Σήμερα δημοσιεύουμε τόσο τη δήλωση που υπογράφει το κόμμα μας όσο και τη δήλωση των θεωρητικών αντιπάλων μας, τη θέση και τα λάθη των οποίων έχουμε αναλύσει στο υλικό της ιστοσελίδας μας “Για την πραγματική ουσία του πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και για την ουσία της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) της Ρωσίας στην Ουκρανία” και στην αναφορά στη συνάντηση της Σμύρνης του Στεπάν Μαλεντσόφ, πρώτου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΕΚΡ, “Ο αγώνας είναι κοινή υπόθεση!”.

Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες να διαβάσουν οι ίδιοι τα έγγραφα για να καταλάβουν και να κρίνουν οι ίδιοι την ουσία των διαφορών, αλλά συνιστούμε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι οι σύντροφοι αντιτίθενται σε κάθε τι κακό (ιμπεριαλισμός, πόλεμος, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, στρατιωτικές βάσεις, προμήθειες όπλων κ.λπ. …), υποστηρίζουν κάθε τι προοδευτικό και δίκαιο (Κούβα, Παλαιστίνη, αγώνας για εργατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες κ.λπ.), αλλά εξακολουθούν να μην απαντούν στο ερώτημα – τι να κάνουμε με τον ζωντανό φασισμό σήμερα; Τον φασισμό, ο οποίος πραγματοποιεί τιμωρητικές ενέργειες στο Ντονμπάς από το 2014.

Τον φασισμό, ο οποίος πηγάζει από τον μεγαλύτερο ιμπεριαλισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και δεκάδων χωρών του αρπακτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ, που έστρεψαν όλη τους τη δύναμη για να βοηθήσουν τους ναζί της Ουκρανίας να νικήσουν και να διαμελίσουν τη Ρωσία. Αντίστοιχα, λες και δεν βλέπουν ότι η ίδια ληστρική ορδή που τρέφει τους ναζί της Ουκρανίας, υποστηρίζει και την ισραηλινή γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Θα θέλαμε λοιπόν να πούμε στους συντρόφους ότι οι ευχές από μόνες τους δεν θα κερδίσουν τον αγώνα. Ο φασισμός δεν θα κατασταλεί μόνο με ξόρκια, ότι ο ιμπεριαλισμός είναι γέννημα του κακού. Αυτό, για να κάνουμε μια χοντροκομμένη σύγκριση, είναι σαν να καλούμε τους κομμουνιστές των ΗΠΑ, της Αγγλίας και άλλων χωρών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τους Ναζί και το Αντι-Κομιντέρν Σύμφωνο του 1939-1945 να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους από τον αγώνα ενάντια στους φασίστες στον αγώνα ενάντια στο δικό τους αστικό καθεστώς. Αυτό είναι ένα είδος υπερεπαναστατικού τροτσκισμού. Πιστεύουμε ότι αυτή η θέση είναι λανθασμένη, οπορτουνιστική. Ο φασισμός πρέπει να καταπολεμηθεί εδώ και τώρα, με κάθε μέσο και με τη συμμετοχή όλων των πιθανών συμμάχων. Ωστόσο, διαβάστε και σκεφτείτε μόνοι σας, σύντροφοι και συντρόφισσες. Τι να κάνουμε;

Υποβλήθηκε από το ΚΕΚΡ

Ο αγώνας ενάντια στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που επιδιώκει την παγκόσμια ηγεμονία και καλλιεργεί το φασισμό, είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων!

Δήλωση των συμμετεχόντων στην XXIII Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στη Σμύρνη, 19-21 Οκτωβρίου 2023

Στη συνάντηση στην Αβάνα το 2022, τα Κομμουνιστικά Κόμματα όλου του κόσμου σημείωσαν την αυξανόμενη επιδείνωση της γενικής κρίσης του καπιταλισμού και την επιθυμία των ιμπεριαλιστικών κύκλων να βρουν διέξοδο από αυτήν υποκινώντας πολέμους και αναβιώνοντας τον φασισμό. Τον τελευταίο χρόνο, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει, αλλά έχει οξυνθεί σημαντικά. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιφάσεις, ο ιμπεριαλισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για την ανθρωπότητα. Ο αριθμός των συγκρούσεων που υποβόσκουν δεν μειώνεται. Επιπλέον, οι εστίες έντασης γύρω από την Ταϊβάν, στη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, το Σουδάν, την Υπερδνειστερία και σε άλλα μέρη του πλανήτη αυξάνονται. Οι ενέργειες του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απειλούν με νέο παγκόσμιο πόλεμο και χρήση ατομικών όπλων. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος διεξάγεται με τα χέρια των Ουκρανών ναζί και στον οποίο έχουν ήδη εμπλακεί δεκάδες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τα λόγια του Λένιν, η στάση απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο είναι: “Αυτό είναι το βασικό ζήτημα του σύγχρονου σοσιαλισμού“.

Πρακτικά, ο πόλεμος, ως ανοιχτός ένοπλος αγώνας, διεξάγεται στην Ουκρανία από το 2014, μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο και την ανάληψη της εξουσίας από τους ναζί. Όταν κάηκαν ζωντανοί δεκάδες άνθρωποι στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, όταν εξαπέλυσαν τιμωρητική επιχείρηση εναντίον του πληθυσμού του Ντονμπάς. Άνθρωποι σκοτώθηκαν επειδή ήθελαν να μιλούν τη μητρική τους ρωσική γλώσσα, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ως ήρωες τους συνεργούς των φασιστών του Χίτλερ, δεν συμφώνησαν να καταστρέψουν σοβιετικά μνημεία και δεν ήθελαν να κόψουν τους δεσμούς με τη Ρωσία.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο ρωσικός στρατός ήρθε τελικά να βοηθήσει, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, είχαν ήδη σκοτωθεί στο Ντονμπάς.

Σήμερα περισσότερες από πενήντα χώρες-αρπακτικά, οργανωμένες και καθοδηγούμενες από το ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις ΗΠΑ, από τα χέρια των Ουκρανών οπαδών των συμμάχων του Χίτλερ – Μπαντερικούς, εφαρμόζουν την πολιτική της φασιστικής επέκτασης εναντίον των λαών της Ρωσίας. Οι ενωμένοι πολιτικοί, χρηματοπιστωτικοί, οικονομικοί, στρατιωτικοί πόροι του παγκόσμιου κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων δυνατοτήτων τους στο πρόσωπο μισθοφόρων, ρίχνονται στην καταστολή και τον διαμελισμό της Ρωσίας. Γι’ αυτό μιλούν ήδη ειλικρινά οι ηγέτες των δυτικών κρατών. Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι στη σύνθεση και την ίδια την πολιτική του δυτικού αντιρωσικού μπλοκ είναι ευδιάκριτα τα ρεβανσιστικά κίνητρα εκείνων που μαζί με τον χιτλερικό φασισμό ηττήθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση το 1945.

Αυτό συνοδεύεται από μια απότομη αύξηση του αντισοβιετισμού, του αντικομμουνισμού και της ρωσοφοβίας στις περισσότερες χώρες του δυτικού μπλοκ. Και η πρόσφατη, στις 22 Σεπτεμβρίου, ομιλία του Ζελένσκι και ο γενικός ενθουσιώδης χαιρετισμός του 98χρονου βετεράνου της μεραρχίας “Γαλικία” των SS στο καναδικό κοινοβούλιο, μαρτυρά τον ξεκάθαρο εκφασισμό της πολιτικής αυτού του αρπακτικού μπλοκ.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός λύνει το έργο της διατήρησης και αύξησης της παγκόσμιας κυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού του κεφαλαίου στον 21ο αιώνα με την ενεργό και ξεκάθαρη χρήση του φασισμού.

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα του Κόσμου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αντιφασιστικό αγώνα που ξεκίνησε από τους εργαζόμενους του Ντονμπάς και υποστηρίζεται από τον Φεβρουάριο του 2022 από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην πολιτική του φασισμού, του αντισοβιετισμού και της ρωσοφοβίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εκφράζουμε την αποφασιστική μας αλληλεγγύη στους κομμουνιστές και σε όλους τους εργαζόμενους της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Εκφράζουμε την αποφασιστική μας ετοιμότητα να πολεμήσουμε αποφασιστικά και επιθετικά ενάντια στην επανεμφανιζόμενη φαιά μάστιγα.

Η θέση των κομμουνιστών είναι αμετάβλητη – ο κίνδυνος των παγκόσμιων πολέμων και η απειλή του φασισμού μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την εξάλειψη του καπιταλισμού. Η μόνη δύναμη που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η εργατική τάξη και τα εργατικά στρώματα του λαού, με επικεφαλής τους κομμουνιστές. Χαιρετίζουμε τη μετατροπή του συνεχιζόμενου πολέμου σε πόλεμο για το σοσιαλισμό σε όλες τις εμπόλεμες χώρες.

Αφιερώνουμε τις δραστηριότητές μας και τη ζωή μας στον ιερό αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

20-22 Οκτωβρίου 2023 Σμύρνη, Τουρκία

Υποβλήθηκε από: Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.

Την κοινή δήλωση υπέγραψαν τα κόμματα:

1. Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν
2. Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας
3. Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου
4. Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
5. Κομμουνιστικό Κόμμα του Ελ Σαλβαδόρ
6. Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
7. Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας
8. Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)
9. Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου
10. Σοσιαλιστές της Λετονίας
11. Σοσιαλιστικό Κίνημα της Λιθουανίας
12. Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα του Μεξικού
13. Κομμουνιστικό Κόμμα Παλαιστίνης
14. Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας
15. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
16. Ένωση Κομμουνιστικών Κομμάτων – ΚΚΣΕ
17. Κομμουνιστές της Σερβίας
18. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας
19. Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Αφρικής
20. Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα της Συρίας
21. Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
22. Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ)
23. Κομμουνιστικό Κόμμα της Σρι Λάνκα
24. Κομμουνιστικό Κόμμα Κουρδιστάν-Ιράκ
25. Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
26. Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας – Workers’ Party of Ireland (Official)

Άλλα κόμματα:

1. Λευκορωσική Οργάνωση του ΚΚΣΕ
2. Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα (Ρωσία)
3. Ένωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας (στην Ουκρανία)
4. Εργατικό Μέτωπο της Ουκρανίας
5. Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της ΛΔΛ
6. Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς

Η δήλωση είναι ανοικτή για περαιτέρω υπογραφές

 

Υποβλήθηκε από το ΚΚΕ

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς και στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας

Εμείς, οι συμμετέχοντες στην 23η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη από 20-22 Οκτωβρίου 2023, υιοθετώντας το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ταξική εκμετάλλευση, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι:

  • Με το λαό της Κούβας, που αγωνίζεται ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και τις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες ανατροπής των κατακτήσεων της Κουβανικής Επανάστασης,
  • με το λαό της Παλαιστίνης, που ζει κάτω από παρατεταμένη ισραηλινή εγκληματική κατοχή, και με τους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν από την ισραηλινή επιθετικότητα,
  • με τους λαούς της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και άλλων περιοχών που βγαίνουν στους δρόμους και οργανώνουν μεγάλες απεργίες και άλλες ποικίλες δράσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση των ιστορικών κατακτήσεων των εργαζομένων και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, κοινωνικών, πολιτικών, εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων,
  • με τους λαούς της Αφρικής να αντιμετωπίζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση που οργανώνεται για την εκμετάλλευση των πλούσιων φυσικών πόρων των χωρών τους,
  • με τον κυπριακό λαό, Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, οι οποίοι επιθυμούν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα περιλαμβάνει την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης Κύπρου με ενιαία κυριαρχία, ενιαία ιθαγένεια και ενιαία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους προστάτες και εγγυητές.
  • Με το λαό της Δυτικής Σαχάρας υπό την κατοχή του Μαρόκου,
  • με το λαό της Τουρκίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών που πρόσφατα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την έλλειψη έργων υποδομής σεισμικής, αντιπλημμυρικής, πυροπροστασίας λόγω καπιταλιστικών πολιτικών που θυσιάζουν τις ανάγκες των λαών στο βωμό του κέρδους,
  • με τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες ενός πολέμου που εξαπολύθηκε για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι προϋπόθεση για τον πόλεμο που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας, στον οποίο χύνουν αίμα δύο λαοί, που έζησαν μαζί για δεκαετίες και έκαναν σπουδαία πράγματα, οικοδομώντας μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία, που πολέμησαν με τα όπλα στα χέρια και νίκησαν τον φασισμό που δημιούργησε το καπιταλιστικό σύστημα, ήταν η ανατροπή του σοσιαλισμού και η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται στη βάση του καπιταλισμού για πρώτες ύλες, ενέργεια, τρόπους μεταφοράς αγαθών, μέσα παραγωγής, γεωπολιτικά ερείσματα κ.λπ.

Σε αυτόν τον πόλεμο, από τη μία πλευρά, η ουκρανική αστική τάξη, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, και από την άλλη πλευρά, η ρωσική αστική τάξη, με την υποστήριξη της Κίνας και άλλων, βρίσκονται αντιμέτωπες.

Η αστική τάξη χρησιμοποιεί αυτόν τον πόλεμο για να παραχαράξει την ιστορία, να επιτεθεί στο κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, να το καταστείλει τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

Αυτός ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας και να παρασύρει και άλλες χώρες στο λουτρό αίματος, ενώ η χρήση πυρηνικών όπλων θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάποιος “πολυπολικός κόσμος” θα σταματήσει αυτόν και άλλους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και θα οδηγήσει στην παγκόσμια ειρήνη χωρίς να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα που είναι η αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οι κομμουνιστές αντιμετωπίζουν τον αποπροσανατολισμό των λαών και αποκαλύπτουν τις προφάσεις που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης για να τους ωθήσουν να επιλέξουν τη μία ή την άλλη πλευρά!

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ ή Ρωσία-Κίνα. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τους λαούς ή με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να χαράξει μια ανεξάρτητη, αυτόνομη γραμμή μακριά από όλες τις αστικές και ιμπεριαλιστικές ατζέντες.

Καλούμε σε εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Δεν σταματάμε στις απλές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, για ειρήνη. Αγωνιζόμαστε τόσο ενάντια στις παλιές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που με τις αποφάσεις τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου, όσο και ενάντια στις νέες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ξένες στρατιωτικές βάσεις, πρώτα απ’ όλα τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που έχουν γεμίσει όλο τον κόσμο, καθώς και ενάντια στην αποστολή στρατευμάτων και όπλων στην Ουκρανία και τη συμμετοχή των χωρών μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση!

Υποστηρίζουμε τον αγώνα των λαών ενάντια στα μονοπώλια, την αστική τάξη, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, που θα σημάνει και το τέλος της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Υπογράφεται από:

1 . Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό
2 . Κόμμα Εργασίας της Αυστρίας
3 . Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν
4 . Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας
5 . Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας
6 . Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
7 . Κομμουνιστικό Κόμμα του Ελ Σαλβαδόρ
8 . Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας
9 . Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
10 . Κομμουνιστικό Κόμμα της Ινδίας
11 . Κομμουνιστικό Κόμμα Κουρδιστάν-Ιράκ
12 . Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας
13 . Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία)
14 . Σοσιαλιστικό Κίνημα του Καζακστάν
15 . Κομμουνιστικό Κόμμα του Μεξικού
16 . Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα των Κάτω Χωρών
17 . Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
18 . Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν
19 . Παλαιστινιακό Κομμουνιστικό Κόμμα
20 . Κομμουνιστικό Κόμμα Παραγουάης
21 . Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων [PKP 1930]
22 . Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργατών της Ισπανίας
23 . JVP Σρι Λάνκα
24 . Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
25 . Κομμουνιστικό Κόμμα Ελβετίας
26 . Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα
27 . Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
28 . Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Η δήλωση είναι ανοικτή για περαιτέρω εγγραφές

Πηγή

Από epanen

Μια σκέψη στο “Τι να κάνουμε με τον φασισμό; – κοινή δήλωση 26+6 ΚΚ”
  1. Ένας & μοναδικός είναι ο Ιμπεριαλιστικός Άξονας ΗΠΑ – ΝΑΤΟ- ΕΕ αυτοί αποτελούν τις δυνάμεις του κακού το καρκινωμα του δυτικού κόσμου, η ιστορία του 20ου αιώνα το έχει αποδειξει ! Οποίοι προσπαθούν να εντάξουν & άλλες χώρες πχ την Ρωσία & Κίνα σε αυτή την δολοφονική συμμορία είναι εκ του πονηρού & διαπράττουν ΥΒΡΗ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *